Soldan sağa:
Baş Muhzir, sadaret dairesi muhafızı Mekke Kadısı, mekke baş hakimi Rumeli Kazaskeri, rumelideki kadıların amiri Nakib-ül-eşraf, peygamber soyundan olanların başı İstanbul Kadısı, İstanbul baş hakimi
Soldan sağa: Kazasker, kadıların amiri ve hükümet azası Kaptan Paşa, deniz kuvvetleri başkumandanı Çuhadar, vezir saraylarında dış hizmet erbabından
"Esas sorun şudur; bilim nakil yolu ile değil, yaratıcı düşünceyi ortaya çıkarıcı şekilde olmalıdır. Darülfünun bilimsel zihniyeti yaratmaktan sorumludur ve bunun dışında kurtuluş yoktur."
"Öğretim üyeleri ders kitabı yazmıyor. Konusunda yenilikleri izlemiyor ve ders içerikleri değişmiyor. Zamanlarının çoğunu akçalı işleri nedeni ile darülfünun dışında geçiriyorlar. Bilimsel araştırma yapılmıyor. Sonraki kuşaklar için bilimsel kadro oluşturacak ortam yaratılmıyor. Toplumdan soyutlanmış ve ülkenin doğal ve toplumsal sorunlarına karşı ilgisiz."