Alıntı
cimcimem adlı kullanıcıdan alıntı konuyu açan arkadaşım verdiğin bilgiler için sağol yalnız ben sana bişi soracağım!sanırım bilgisayardan iyi anlıyosun!benim performansla ilgili bir sorunum var: pc de az şey yüklü yani harddisk boş çeyrekten azını kullanıyorum nerdeyse buna rağmen pc çok ağır işliyor,ekran donup kalıyor,bide monitörde durup dururken aşağıdan yukarı ekran kararıyor bi süre sonra düzeliyor!xp kullanıyorum ve alalı 1 sene oldu pcyi!tarama yaptım,pc hata denetlemesi yaptım bi hata yok diyo!bunlar neden oluyo peki?ya bir yardımcı olursan sevaba girersin walla arkadaşım!
Arkadaşım pc'nin özelliklerinin neler olduğunu bilmemiz gerekir.Yeni aldım diyorsun Ram'i kaç? pc'de en önemli unsur ram'dir canım, ekranda kararmalar oluyor diyorsun ekran kartının driver'ı yüklü mü? bunu bilmen lazım... ekran kartı driver'ını öğrenmek için; Masaüstünde boş bir yerde sağ tıkla Özellikler menüsüne gir, Ayarlar tab'ına tıkla O bölümde görüntü birimi Varsayılan görüntü birimi diyorsa yüklü değildir. Eğer sorun bunlarla bitmiyorsa, En yakın teknikservise veya aldığın yere götürmeni tavsiye ederim... Bilgisayarların en aşağı 2 yıl garantisi vardır, eğer bir parçada (ekran kartı gibi.) sorun varsa garantiye gönderebilecek tek yer senin pc'yi aldığın yerdir... Alıntı
cimcimem adlı kullanıcıdan alıntı tamam ben sana hemen yazıyım pc özelliklerini ; Pentium
4 CPU 3.00 GHz
3,00 GHz,512 MB RAM
pc özellikleri bunlar ayrıca varsayılan görüntü birimi demiyor pc yüklü olan görüntü birimi adını veriyor!
peki şimdi bu bilgilerle bana ne kadar yardımcı olabilirsin?üstteki mesajdada dediğim gibi çeyrekten az miktarını kullanıyorum diskin ve şu kararmalar...ne diyosun bu duruma?
Bilgisayarınız ev / iş ortamında kullanıma elverişli Görünüyor.. Arada bir donmasının sebebi bir çok şey olabilir.
Örneyin biLgisayarınızın İşlemcisinin üzerinde bulunan Fandan Kaynaklanan problem olabilir..
Bilgisayarların çalışma ısısının farklı olduğunu göz önünde bulundurursak Pc nizde bulunan Fan / fanların Bozulması Kablosunun temas etmemei sebebi ile İşlemci Gereyinden Fazla Isınıyor olabilir.. bu nedenlede Görüntü Ekrana Donarak Geliyor Yada ekranda olduğu gibi kalıyor yada Bilgisayarınız açıLıp Kapanıyor olabilir..
bu sorun karşısında En yakın Teknik servise başvurmanız Gereyidir..
---------
Bir Çok neden Diye bahsetmiştik başka bir nedenlede Bilgisayarınız a Casus yazılım diye tabir ettiğimiz Trojen Syp Keylogger e.t.c. almış olabilirisiniz.. bunun içinde Bilgisayarınınızı Bir Virüs tarama programı ile taratmanısı öneririm.
Saygılar..