Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Nisan 2009       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Yapacağımız bu işlem ne işimize yarayacak; bir gün bilgisayarınızda çalışıyorsunuz, gerçekten önemli yüklemeler ve işlemler yaptınız, sisteminizin de çok sağlık bir şekilde çalıştığını hissediyorsunuz. Yani felaket durumunda geri dönmek isteyeceğiniz sağlıklı bir yapı, işte bu düşünceleriniz sonrasında eğer kendinize o gün için

Sistem Geri Yükleme Noktası (Restore Point) oluşturursanız ve bu tarihi bir kenara not alırsanız. Sistem Geri Yükleme yapacağınız zaman bu tarihin kayıt altına alındığını görür ve o tarihe dönüş yapabilirsiniz.




Bir Sistem Geri Yükleme Noktası (Restore Point) oluşturmak için yapılacak işlemler;
- Öncelikle Start Menu —> Control Panel —> System aracımıza iki kere tıklıyoruz.
- Sistem penceremiz açıldığında sol tarafta bulunan System Protection seçeneğine tıklıyoruz.
- System Protection penceremizde Automatic Restore Points bölümünün altında bulunan, Create butonuna tıklayoruz ve Sistem Geri Yükleme Noktası oluşturmaya başlamak için bir isim veriyoruz.
- Bütün bu adımlardan sonra Geri Yükleme Noktası oluşturulmaya başlıyor. Bu işlem sırasında ve işlem bittikten sonra sırasıyla aşağıdaki görüntüleri alıyoruz.
- 03.05.2008 tarihli Sistem Geri Yükleme Noktamızı (Restore Point) oluşturmuş olduk. Felaket anında bu tarihe rahatlıkla dönebiliriz.