Arama


Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2009       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
ingilizce Öğrenme Yolları

INGILIZCEYI YA DA BIR YABANCI DILI OGRENMEK ICIN YAPMANIZ GEREKENLER

Bir önceki bölüm de asla ama asla kelime ezberlemeyin, ifadeleri kelime gruplarını çalışın demiştik. Eğer bir kelime öğrenmek istiyorsanız da bunu cümle kurarak ve kullanarak yapın, ama asla oturupta kelime ezberlemeyin demiştik.

Şimdiki kuralımız, asla ama asla gramer çalışmayın. Tüm grammer dilbilgisi kitaplarınızı ve defterlerinizi bir kenera bırakın.

Eğer ingilizceyi akıcı hızlı bir şekilde kullanmak istiyorsanız asla bunu dilbilgisi ile sağlayacağınızı düşünmeyin.

Mesela yeni konuşan çocuğunuzu ya da bir yakınınızı düşünün ve gözlemleyin. Konuşmayı sizce dil bilgisi kitaplarından mı öğreniyorlar?

Hiç sanmıyorum, dilbilgisi hayatınızda kaç defa lazım oldu ya da size bugüne kadar verilmiş dilbilgisi eğitimlerinin kaçtanesini hatırlıyorsunuz?

Yanlış anlaşılmasın, dilbigisi önemsizdir demiyorum. Ama önceliğiniz bir dil öğrenmek mi yoksa dilbilgisi öğrenmek mi?

Diyelim ki birini işe alacaksınız... Önünüzde iki aday kaldı ...
1 nci aday size şunu söylüyor ?
Harika derecede ingilizce grammerim var (persent continuous tensi, present tensi vs vs ) iyi bir metin yazabilirim ama akıcı ingilizce konuşamıyorum o beni zorluyor.
2 nci aday da diyor ki akıcı ingilizce konusuyorum ama grammerim pek iyi değildir. Ancak iyi bir şekilde kendimi isteklerimi karşı tarafa ifade edebilirim

Siz hangisini işe alırdınız ?

Tabiki ikisine de sahip olmak harika bişi olacaktır. Bunu da başarabilirsiniz, ancak yabancı dili kullanmak hatta akıcı bir şekilde kullanmak öz güveninizi arttırır daha sonra dilbilgisi çalışabilirsiniz. Bunun sakıncası yok.. Sadece önceliklerin farkında olun.

kaynak
Son düzenleyen Keten Prenses; 6 Nisan 2009 00:15
Quo vadis?