Anadolu meslek lisesinden düz liseye geçeceksiniz..
Şöyle söyleyeyim bu geçişi yapmak için bence geç kalmışsınız. Çünkü geçiş yapsanız bile aradaki müfredat farkını kapatmak sizin için oldukça güç olacaktır. Çünkü meslek liselerinin ders içeriği ile düz diye tabir edilen genel liselerin ders içerikleri bir kaç temel ders dışında örtüşmüyor. Seneye son sınıfınız. Geçiş yapsanız bile acaba 3 senelik farkı kapatabilecek misiniz? Ayrıca genel lisenin hangi alanına geçiş yapacaksınız. Çünkü 4. sınıfta alanlar belirlenmiş olup bölüme özel konular üzerinde derinlemesine ders işleniyor. Aradaki farkı kapatmanız güç gibi. Bunu daha önceki senelerde denemiş olsaydınız ,örneğin 9.sınıfken, ve bölümünüzü istemiyor olduğunuzu düşündüğünüğzü o zaman söyleseydiniz, size tereddüt etmeden geçiş yapın derdim ama şu an çok riskli. bilmem anlatabildim mi..
Diğer yandan baktığımızda da meslek lisesinde okuyup alanınız dışı tercih yaptığınızda ek puanınız çok düşük gelecektir ki söylediğinize göre sanırım alanınızı tercih etmeyeceksiniz. "Hayatımı sevmediğim bir mesleği yaparak geçirmek istemiyorum, neye mâl olursa olsun bunu başarabilirim" diyorsanız sizi çok zorlu birkaç yıl bekliyor.. Geçiş yapın ve kendinizi tamamen derlerinize odaklayıp hayattan bir kaç yıl kopun.. Neden bu kadar kötümser konuşuyorum, olabileceğin en kötüsünü bilerek buna kalkışırken neyle karşılaşabileceğiniz konusunda bir şeyleri gözünüzde canlandırabilirn istedim.
Sonçta sizin hayatınız seçiminizin sonuçları öyle ya da böyle zorlayıcı sonuçlara yol açacak..
Size kolay gelsin demekten başka bir şey gelmez elimizden..
İyi geceler...