Arama


Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2009       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Sebzelerin yenen kısımlarına göre en basit sınıflama şekli:
1. Kökleri yenen sebzeler
Havuç, fındık, bayır ve kestane turpu, kök kerevizi, yemeklik kırmızı pancar, şalgam

2. Yaprakları yenen sebzeler
Yaprak, kıvırcık ve baş salata, marul, ıspanak, pazı, semiz otu, ebegümeci, dere otu, nane, maydanoz, yaprak ve baş lahanalar, pırasa

3. Meyveleri yenen sebzeler
Domates, patlıcan, biber, hıyar, kavun, karpuz, sakız ve bal kabakları, taze fasulye, bakla ve bezelye, çilek

4. Soğanları yenen sebzeler
Soğan ve sarımsak

5. Yumruları, rizomları ve sürgünleri yenen sebzeler
Yer elması, tatlı patates, patates, kuşkonmaz

Sebzelerin yenen kısımlarına göre en gelişmiş şekli :
1. Kökleri yenen sebzeler
Havuç, turp, pancar, kök kerevizi, şalgam

2. Yumruları yenen sebzeler
Patates, yer elması, tatlı patates

3. Soğanları yenen sebzeler
Soğan, sarımsak

4. Soğan ve yaprak gövdesi yenen sebzeler
Taze soğan ve sarımsak, pırasa

5. Sürgünleri yenen sebzeler

Kuşkonmaz

6. Yapraklan yenen sebzeler
Yaprak lahana, baş lahana, salata ve marul, ıspanak, pazı, ebegümeci

7. Yaprak sapları yenen sebzeler
Ravent, sap kerevizi

8. Çiçek ve çiçek organları yenen sebzeler
Karnabahar, hıyar ve kabak çiçekleri

9. Çiçek tablası ve meyvesi yenen sebzeler
Enginar, bamya

10. Taze meyvesi yenen sebzeler
Taze bakla, fasulye, bezelye, hıyar, yazlık kabaklar, biber, patlıcan, tatlı mısır

11. Olgun meyvesi yenen sebzeler
Domates, kavun, karpuz, kışlık kabaklar, çilek

12. Tohumlan yenen sebzeler
îç bakla, fasulye, bezelye, mısır

13. Kokulu otlar
Maydanoz, nane, dere otu, tere, roka
Son düzenleyen Safi; 13 Aralık 2016 00:46
Quo vadis?