Arama


fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
11 Nisan 2009       Mesaj #2
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
Yağlanma

Saç kökünde bulunan yağ keseciklerinin görevi, kafa derisinde laktik asitle birlikte mikroorganizmalara ve çeşitli dış etkenlere karşı koruyucu bir tabaka oluşturmaktır. Ancak bu keseciklerin büyümesi ve fazla salgı yapması kalın bir yağ tabakası oluşturur. Bu durumdan olumsuz etkilenen saç derisinde kepeklenme, saç tellerinde zayıflama ve saç dökülmesi görülebilir.

Saç yağlanmasında, genetik faktörler, yaş, beslenme, metabolizma, saçın temizlenme sıklığı, stres ve hormonsal denge başlıca sebeplerdendir.

Yağlı saçlar için özel olarak geliştirilmiş şampuanların kullanılması sorunun çözümü için genel olarak önerilmektedir. Kuruluk, cansız ve mat görünüm
Vitamin ve mineral eksikliği, yanlış ürün kullanmak, hormonsal değişiklikler, mevsim değişiklikleri ve birtakım çevresel etmenler saçların canlılıklarını kaybetmelerine, kuru ve mat görünüme sahip olmalarını sağlar.

Saç derisinin yetersiz yağ salgılaması, uzun süre güneşlenme saçlarda kuruluğa neden olur. Perma ve boya gibi işlemlerde saçta kuruluğa ve cansızlığa neden olur.

Dengeli beslenmek, doğru şekilde tarama ve fırçalama, parlaklığı sağlayabilir. Ayrıca eski parlaklığı kazanmak ve ışığı daha iyi yansıtmasını sağlamak için özel işlemleri düzenli olarak yapmanız gerekebilir. Saçınızı saç tipinize uygun bir şampuanla yıkayın ve sonrasında özel bakım ürünleri kullanın.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.