Arama


Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2009       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Spor Liselerine Başvuruları ve Başvuruda İstenecek Belgeler
1. Nüfus Cüzdanının Aslı ve 1 Adet Fotokopisi .Nüfus Cüzdanında T.C.Kimlik No Yazılı ve resimli olacaktır.
2. İlköğretim Diplomasının Aslı ve 1 Adet Fotokopisi
3. Not Durum Çizelgesi
EK-1 İlköğretim Okulu Müdürlüğü Tarafından Doldurulup Onaylanacaktır. Aday Öğrencinin İlköğretim 4,5,6,7 ve 8. Sınıfa Ait Yıl Sonu Beden Eğitimi Dersi Notlarını Gösteren Belgedir)
4. Form Dilekçe
EK-2 Aday Öğrencinin Velisi Tarafından Doldurulacaktır. 5. Sınav Giriş Belgesi EK-3 (Spor Lisesinin Okul müdürlüğünce Onaylanıp Aday Öğrencinin Yetenek Sınavına Girebilmesi İçin Gerekli Olan ve Aday Öğrenciye Verilecek Olan Belgedir.
6. Sağlık Raporu .Aday Öğrencinin Tek Tabipten Alınmış .Sağlık Ocağı, Poliklinik veya Hastaneden. “Beden Eğitimi ve Spor Yapmasına Engel Hali Yoktur” İbaresi Yazılı Olacak Sağlık Raporu.
7. İki Adet Fotoğraf .Yeni Çekilmiş Olacak.
8. Lisansı Olanlar İçin İlgili Makamdan Alınmış Lisans Bilgilerini Gösteren Belge Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden lisans çıkaran Federasyonlar;
Atletizm,Badminton,Basketbol,Bedensel Engelliler,Bilardo,Bisiklet,Boks,Buz Hokeyi,Buz Pateni,Çim Hokeyi,Dağcılık,Dans,Görme Engelliler,
Güreş,Halk Oyunları,Halter,Hentbol,H.İ.S.,İşitme Engelliler,Judo ve Kurash,Kano ve Rafting,Karate,Kayak,Kick Boks,Masa Tenisi,
Modern Pentatlon,Muaytai,Okçuluk,Oryantiring,Su Topu,Taekwando,
Triatlon,Üniversite,Voleybol,Vücut Geliştirme,Wushu,Yüzme ve Atlama,Zihinsel Engelliler Aşağıdaki Federasyonlar Kendi kurumlarında lisans çıkarmaktadır.
Beyzbol,Binicilik, Bocce Bowling ve Dart,Briç,Futbol,Golf,İzcilik,Kürek,
Motosiklet,Otomobil,Satranç,Tenis,Yelken,Eskrim,Atıcılık ve Avcılık,Jimnastik,Sualtı Sporları
NOT: Futbol Lisansı olanlar Federasyonun Sitesinden Alınmış Kendisine ait bütün bilgilerin(Oynadığı Maçlar vb.) çıktısını getirecektir.
9. Milli Olanlar İçin Federasyondan Alınmış Millilik Belgesi (Balkan Şampiyonaları Millilik statüsünde olmadığından millilik belgesi verilmemektedir. Ancak bu yarışmalara katıldığını ilgili Federasyondan alınmış açıklayıcı bir yazı bildirenler değerlendirmeye alınabilir.) (Türkiye şampiyonalarında (takım,Ferdi) dereceye (1.2.3.) girmiş olduğunu belirten ilgili federasyondan alınmış yazı)
10. Aday Öğrencinin Kendi El Yazısıyla Yazılmış, Spor Yaşantısını Anlatan Özgeçmişi.(Aday kendisine ait belgeleri de dosya ya ekleyebilir.)
SINAV UYGULAMASI
Sınava Girerken Yanınızda Bulundurmanız Gereken Belgeler Nelerdir?
a) Sınav Giriş Belgesi EK-3
b) Resimli Nüfus Cüzdanı (Aslı)
Sınav Salonu Nerededir?
Sınavlar , Spor Liseleri salonunda yapılacak.
Sınavda Giyilecek Kıyafetler ve Göğüs Numaralarıyla İlgili İbareler
Öğrenciler sınava kendi spor kıyafetleriyle katılacaktır.Ancak sınav öncesi öğrencilere sınavdan sonra teslim etmek kaydıyla göğüs numaralar verilecektir.
Sınavlardaki İşlem Sırası Nasıl Olacaktır?
Sınavlardaki işlem sırası ön kayıt işlemlerine göre ilk önce kızlardan başlayıp sonra erkekler belirlenecektir.
Sınavın Kapsamı Nasıldır?
Sınavın içeriği .Fiziksel testler,puanlama sistemi , sınav organizasyonu) ile ilgili hususlar ilgili Yönetmelik gereği okul müdürlüklerince oluşturulacak komisyonca belirlenerek daha sonra okulların web sitemizden adaylara duyurulacaktır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 31 Mart 2018 01:50
Quo vadis?