Arama


Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2009       Mesaj #6
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Pokemon (Pokémon Resimleri)
Bu konuda Pokemon (Pokémon Resimleri) bulunmaktadır
Pokemon logo1

Pokémon, Satoshi Tajiri'nin 1995 yılında yarattığı ilk oyun daha sonra çizgifilm ve de son olarak film çıkarmıştır, kart oyunu, manga gibi dallara uzanan bir animedir.
Pokémon'un hikayesi çok değişiktir. Çıkış noktası, Pokémon'un yaratıcısı olan Satoshi Tajiri'nin küçüklükten gelme böcek toplama hobisinden doğduğu söylenebilir. Hikayesini de değişik kılan olgu da "Hepsini Yakala" mottosudur. Yaratıcı ve eğlenmeye yönelik olan konsol firması Nintendo'nun aklına bir fikir gelir ve bu fikri oyun olarak uygular.

Nintendo'nun projesi bir oyundur ve Nintendo'nun Gameboy konsolunda oynanılır. Oyun o kadar çok tutar ki Final Fantasy i bile geçer. Bu kadar çok tutmuşken Tv Tokyo ile anlaşılır ve animesi yapılır. Animesi için kurulmuş grup bile vardır. Şarkıları bu grup söyler grubun adı Pokérap'dir. Buna ek olarak çizgi film Çin'deyken bazı ses efektlerini ise Pokémonun orkestrası yapar.Türkiye'de ise tartışmalara neden olan olay bir çocuğun ben Pikachu'yum diye camdan atlaması. Fakat Ash'in ilk Pokémon'u olan Pikachu'nun uçma özelliği yoktur.Pokemonun İngilizce dublajında Ash ve Ash'in annesini seslendiren kişi aynıdır.Seslendiren kişinin adı Veronica Taylor'dur. Annesinin varlığı anime ve manga boyunca, ve hatta oyun boyunca sık sık geçerken babasından sadece ilk bölümde Ash Viridian Şehrine gittiğinde bahsedilmiştir. İşbu olunca bazı fansiteleri ve kamu içinde Rocket takımının patronun olan Giovanni'nin Ash'in babası olduğu fikri öne sürülmüştür. Gerçekliği Nintendo tarafından kabul edilmese de inkarı da olmamış bu olay kafalarda tesadüfi soru işaretleri oluşturmaktadır.


Pokémon kelimesi "Pocket" (Cep) ve "Monster" (Canavar) kelimelerinin birbirlerine eklenmesiyle ve eklenen kelimelerin kısaltılmasıyla elde edilmiştir. Bundaki mantık şudur; Pokémonlar, "Pokéball"ların (Pokétop) içine girerek cebe girecek kadar kolay taşınabilir hale gelirler.Pokémon Nintendo'nun The Pokémon Company (Pokémon Şirketi) firması tarafından kontrol ediliyor.
Pikachu
Pikachu, Ash'in ilk pokemonu.
Fare türünden çıkmış bir Pokémon'dur. Kolaylıkla fark edilen özellikleri; sarı tüylerinin ve sırtında kahverengi çizgilerinin olmasıdır. Yanaklarındaki kırmızı noktalardan elektrik salınımı yapar. Vucudundaki elektriğin yayımı sayesinde çeşitli saldırılarla genellikle karşısındaki rakibi geçici olarak felç eder. Bunun haricinde küçüklüğünden kaynaklanan hızı sayesinde karşısındaki rakibi şaşırtma olanağına sahiptir. Animesinde Ash Ketchum'ın ilk Pokémon'u Pikachu'dur. Ash onu genellikle pokemon topunun içine almaz. Gelişmemişi Pichu, gelişmişi Raichu'dur. Bir elektrik pokemonu olan Pikachu'nun numarası 25'tir. Su pokemonlarını çok rahat yener. Ash'in en sevdiği pokemondur.
136px Bulbasaur

Bulbasaur (Bulbasaur Fushigidane japonca'daki geçek adı) Pokedex'teki 493 hayali karakterden ilkidir. Ken Sugimori tarafından tasarlanmıştır. Küçüktür ve dört ayağının üzerinde belirsizce giden bir yaratıktır.
Arbok
Arbok 493 hayalî Pokémon türünden biridir. Bir zehir Pokémonu olan Arbok, evrimin ikinci ve son aşamasındadır. Aynı zamanda ilk nesil Pokémonlarından biridir. Arbok daha fazla gelişmez. Bir gelişmemiş hâli Ekans'tır.Arbok çizgifilmde kötü karakter olan roket takımının pokemonudur ve zehir tipi saldırıları vardır bunlar _zehirli iğne _zehirli ısırık _sinirli bakış _sarmal atak _karşı ataktır.
Quo vadis?