Alıntı
meleti44 adlı kullanıcıdan alıntı merhaba..öncelikle yapana helal olsun dicem
cok ilginc, zor, duyulmamış birşey
Ben format atmak icin okuldan bir pc getirdim,windows eksik yüklenmişti...ama acılıyordu bilgisayar...Boot tan format atmaya basladım,önyükleme yapıyor 15 sn icnde reset atıyo sonra tekrar basa dönüyor hiçbir tuşa basmadığım halde,5-6 defa denedim gene format atılmadı...bios ayarları defaultta,jumper masterları normal...okul pc sinin ram ini,ekran kartını,cd rom gibi donanımlarını başka pc de denedim onlar sağlam,IDE kablosunu değiştirdim,diğer sokete taktım gene olmadı...HDD yi başka bir bilgisayara takıp format attım HDD sorunsuz calıştı...Format attıgım HDD yi okul pc sine geri taktım gene acılmadı,sağlam pc nin HDD sini takdıgımdada acılmıyor,güvenli mod olagan sekilde baslat v.s cıkıyor hangisini secersem seceyim xp yazısı 2 sn gözüküp geri reset atıyor...
Yani ram,hdd,dvd room,ekran kartı hepsi sağlam,jumper ı doğru,IDE kablolarda sorun yok,bios ayarları defaultta,anakart veya işlemci yanmış olsa pc hiç acılmaz kanımca,
Bu sorunu cözen kişi ustaların ustasıdır ya yok böyle birşey.. ))
Arkadasım öncelikle power sub'a bak güç kaynagını dene..
eger Kasayı temızlıyorsan işlemcı fun'ının ayagının takılı herşeyin tam oldugunu kontrol et.
Harddisktede sorun yoksa anakartın yanmıs.
Kanımca.
Bende windows açılıyor hiçbi sorun yokmus gıbı sonra gene başa alıyordu ..
Benım tahmınım Power Sub Alıcaksın Sıfır... (ben öyle yaptım)
ve İşlemcı sogutucusunun bı bacagını kırmısım işlemcı oturmuyormus yerıne fln fln

)
Belki bu bilgiler işine yarar