Arama

Sizin Yazılarınız - Tek Mesaj #129

yusufdemir55 - avatarı
yusufdemir55
Ziyaretçi
27 Nisan 2009       Mesaj #129
yusufdemir55 - avatarı
Ziyaretçi
Tarih: 29 Nisan 1992 Saat 04.35

Yunanistan'ın Pilos Limanı açıklarında, Mert Kan isimli bir Türk yük gemisi ile, Pallas isimli bir Yunan kargo gemisi çarpışıyor, Güllük Limanından aldığı demir cevheri yükünü, o zamanın Yugoslavya Koper Limanına götürmekte olan Mert Kan adlı Türk gemisi, birkaç dakika içerisinde batıyor.. Kazadan kurtulan 4 denizci ve Yunan yetkililerin verdiği bilgiye göre, kazada kaybolan denizcilerimiz, sabaha karşı olan bu kazada, kamaralarından çıkacak zaman bulamamışlardır.

Kaza sonucu, 4 denizci sağ olarak kurtulur, 2. kaptan Tekin Erdem'in cesedi bulunur. Yüksel Güceyü, Ayhan Gökçe, Hüseyin Kaya, Recai Aycı, Hasan Demir, Şaban Başaran, Hasan Oruç, Kıral Erkutay, Recep Akbaş, Yusuf Yeğin, Ahmet Ziya Meral ve Hüseyin Akgün, bir daha bulunamazlar.

Kaza üzerine olay yerine giden Yunan televizyonunun helikopteride orada denize düşer, mürettebat kurtarılır ancak helikopter pilotu bulunamaz.

Ne acıdırki, bu kazadan sonra, devletin hiçbir yetkilisi, kazada kaybolan bu denzcilerimizin ailelerini aramamış, sormamış, başsağlığı bile dilememiştir. Kazanın olduğu gün manşetlerden verilen bu haber, daha sonra tamamen unutulmuş, arşivlerde bile izine rastlanmamaktadır.

Kazada yitirdiğimiz denizcilerimizi ve aynı kaderi paylaşan Yunan televizyonu helikopter pilotunu, saygı ve rahmetle anıyoruz.
29nisan1992
Son düzenleyen yusufdemir55; 27 Nisan 2009 00:09 Sebep: imla hatası