Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Mayıs 2009       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Sivilceler yağ bezlerinin kıl köklerinin içinde olmasından dolayı cildinize açılan kanalları bulunur ve buralar tıkanırsa eğer sivilce oluşur. Sebum denen salgı maddesi cildinizi korur ve bu madde kıl köklerinden dışarıya çıkamazsa eğer sivilceye neden olur.
Biriken ölü hücrelerin atılması engellenir ve tıkanır. Bakteriler içinygun bir zemin meydana gelir.Bakteriler çoğalırsa eğer kızarmalar ve şişlikde oluşabilir. Daha sonrada bu kendisini iltihap olarak gösterir.
Sivilceleri gidermek için cildinizin temiz olması önemlidir. Günde iki kez cidlinizi temizleyin. Gözenekleriniz açılacaktır. PH dengesine dikkat edin.Her hafta yüz için buhar banyosu da yapabilirsiniz. Cildinizin temizlenmesini sağlar. Siyah noktalarda geçer. Kaynamış olan suyu kaba koyun ve başınıza havlu örtün ve buharda en fazla on dakika yüzünüzü tutun.
Sivilceler içinde dengeli beslenmek önemlidir. Sebze ile meyveler cildinizin dostudur. Düzenli uyumak hormonlarınız için gereklidir. Ihlamur ile rezene bitki çayları da sivilceler için etkilidir.
Akne yani sivilce tedavisi uzun bir süreçtir. Sabırlı olmalı ve cilt uzmanına gözükmelisiniz.
Akne tedavisi için bir çok ilaç vardır ve cildiniz için en uygununu da doktorunuz belirler. Fazla sivilceleriniz varsa eğer antibiyotik tedavisi uygulanabilir. Birkaç ay bu tedavi de sürebilir.
Ayrıca cildinizi daha yumuşak sabunlar ile yıkarsanız yağlanmasını engellersiniz. Çok fazla kurutmamasına dikkat edin. Buda cildinizim tahriş yapabilir. Sivilceler ile oynamamalısınız.