Arama

Antibiyotik Çeşitleri - Tek Mesaj #3

ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
5 Mayıs 2009       Mesaj #3
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
Demeklosiklin, tetrasiklin sınıfından bir antibiyotiktir. Bazı bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde kullanılır. Streptomyces aureofaciens tarafından üretilir. Formülü: C21H21ClN2O8'dir.
Akne ve bronşit tedavisinde kullanılır. Yıllardır süren fazla kullanımı yüzünden bugün dirençli bakteriler ortaya çıkmıştır. 30S ve 50S RNA'ya bağlanarak bakterinin protein sentezini (translasyon) engeller, böylece bakterinin gelişimini önlemiş olur. Bu nedenle etkisi biyostatiktir. Demeklosiklin anti-ADH etkisi gösterir, bu nedenle diabetes insipidus`a neden olabilir. Bu etkisi onun Uygunsuz ADH Salınımı Sendromunda (SIADH) kullanılabilmesine yol açar. Yan etki olarak güneş ışığından kaynaklanan deride döküntü vb. vakalar ile karşılaşılmıştır. Diğer tetrasiklinler gibi çocuklarda ve gebelerde kullanımı tavsiye edilmez.




NOT: Yazılanlar, doktor uyarısı ya da önerisi değildir.
MsXLabs, çeşitli tıbbi konular üzerine pek çok madde içermektedir. Ancak, bu maddelerin yanlışsız olduğunun hiçbir şekilde garantisi yoktur. Tıbbi konulara değinen bir maddede bulunan herhangi bir sözün gerçek, doğru ya da kesin olduğunun bir güvencesi kesinlikle yoktur. Bu maddeler, bölüm olarak ya da bütünüyle, çoğunlukla profesyonel olmayan kişilerce yazılmaktadır. Tıp ile ilgili bir söz yanlışsız bile olsa, sizin ya da sizin belirtileriniz için uygulanabilir olmayabilir. Burası herkes tarafından değiştirilebilir bir bilgi paylaşım sitesidir. Bu nedenle tıbbi konuların uygulanması halinde MsXLabs mesuliyet kabul etmez ve herhangi bir yardımı taahhüt etmez.
MsXLabs tarafından sağlanmış olan tıbbi bilgi, en iyi durumda bile, yalnızca genel niteliklidir. MsXLabs bir doktor değildir.

Vikipedi
ѕнσω мυѕт gσ ση ツ