Arama


fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
25 Mayıs 2009       Mesaj #2
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
MSI N1996 anakart,Chipset Sis 962,soket A yapısında AMD islemci destekleyen bir anakart.

Dual core ile Dual CPU arasında fark;Dual Core çift çekirdek demektir yani yarı iletken sektöründe böyle adlandırılmaktadır o yüzden sadece
Intel'e veya AMD'ye mal edilemez.

Pentium D'ler Intel'in Pentium ailesi işlemcilerinde kullandığı NetBurst mimarisine dayanıyor. Bu mimari Core 2 Duo'lar ile tamamen terk edilmiş durumda. Core 2 Duo ve Core 2 Quad'lar Conroe mimarisini kullanıyor ve ciddi başarım farkları ortaya çıkıyor. Saat hızı herşey demek değildir en azından Conroe ile bu su yüzeyine çıkmış oldu. İki mimari arasında ciddi farklar bulunuyor ancak Conroe daha düşük ve daha az transistör ve Ghz barındırmasına rağmen NetBurst mimarisini saf dışı ediyor diyebiliriz. Önbellek önemli bir parçasıdır işlemcinin ancak Conroe ile NetBurst mimarilerine ait işlemcileri bu açıdan kıyaslamak yanlış olur.

Core Duo ise dizüstü bilgisayarlarda kullanılan Yonah platformunun işlemcisidir. Core 2 Duo kadar performanslı değildir ancak bu kötü oldukları anlamına da gelmez. Ancak dizüstü alınıcaksa ve biraz da bütçe varsa artık Core 2 Duo'yu seçmek en mantıklı iş olacaktır.