Arama

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Mayıs 2009       Mesaj #224
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Blackblood belki yardımcı olur diye koyuyorum. Başka bir siteden buldum bunu Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Japonca Öğretmenliği bölümünü bitiren biri yazmış :

Alıntı

arkadaslar ben japonca okutmaniyim.canakkale 18 mart universitesinden mezun oldum.japonca ile ilgili yazilmis tum mesajlari okudum.gercekten herkes bu konuda cok bilincsiz.(hos bu bolumu secerken bende oyleydim)

bu bolum turkiyede anabilimdali olarak 3 universitede var.ankara ve kayseridekiler dil edebiyat.canakkale ise egitim fak.bagli yani ekstra formasyona gerek yok.zaten ogretmen olarak mezun oluyorsunuz.hangisi en iyi sorusuna gelince suana kadar encok japonyaya ogrenci gonderen unuversite bildigim kadariyla canakkale 18 mart.bu arada ordaki tum ogretmenler japon.digerlerinde japon ve turk hocalar birlikte ders veriyor.canakkalede egitim veren tek turk hoca mete hoca. oda zaten bu bolumu kuran kisi.birkacta turk asistan var.ama derslere cogunlukla japon hocalar giriyor.(bu tabiki turk hocalar kotu anlamina gelmiyor)

ben bu bolumu secerken o efsanelere inanip yazdim.bu bolumu okurken ogretmenlik yapmayi hic dusunmedim.rehberlik sinavina girdim ve kokartimi aldim.ama mezun olduktan sonra hic rehberlikle ugrasmadim.tesadufen hocaliga basladim ve bu isimden de cok memnunum.iyi parada kazandim.buyukelciligin sayfasina girerseniz.japonca egitimi veren tum yerlerin listesini gorebilirsiniz.oralarda calisma imkani ilabilir.ayrica ozel dersanelerdede ders verebilirsiniz.ben ayni anda 2\3 dersanede birden calistigimi biliyorum.ve bircok universitede secmeli ders olarak japoncada var artik.rehberlik yaparak iyi para kazanan arkadaslarinda var.ayrica konsoloslukta calisan arkadaslarimda var ve turkiye standartlarina gore hepsi iyi para kazaniyor.tabiki japon sirketlerindede calisma imkaniniz var.ve tabiki buralarin kontenjanlari cok degil.bir arkadas japonca tek basina yetmez ingilizcede lazim demis.bu dogru.ozellikle sirketlerde calismak istiyorsaniz iki dilide iyi konusuyo olmaniz lazim.ama japonlarla calismak cok zordur haberiniz olsun.

ben su anda japonyadayim.japon hukumetinin ogretmenlere verdigi egitim bursu ile buraya geldim.bunu neden soyluyorum.ulkeler arasi arstirma yaptiginizda sizin dil egitiminize encok destek veren ulke japonya.heryil ogrenciyken bir cok ogrenciye burs verdigi gibi mezun olduktan sonra hangi sekilde calisirsaniz calisin dil gelisiminiz icin size burs imkani veriyor.

ooo.baya uzun yazmisin.sorulariniz varsa cevaplamaya hazirim.mesajimi kendimle ilgili bir aniyi anlatarak bitirmek istiyorum.universitede ilk aylarimda japoncanin zor oldugunu dusunup evdekilere donmek istedigimi soyluyordum.onlarda birazdaha bekle alismaya calis diyorlardi.birgun eve giderken otogarda otobusun ustunde yazan yaziyi okudum.mitsubishi yaziyordu.orda hemen ogrendiklerim aklima geldi.mitsu 3 demekti.bishide elmas demekti.yani uc elmas.orda acaba o buyuk izmir otogarinda kackisi bunun anlamini biliyor diye dusundum.eminim cok azdi ve ben bunlardan birisiydim. Msn Happy

P.S: bu siteden değil ve kaynak belirtmedim Shy 2