Arama


fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
27 Mayıs 2009       Mesaj #2
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
Peki bu sbs puanı nasıl hesaplanır.Gelin sizin sbs puanınızı hesaplayalım öncelikle sbs sınavındaki punınızı hesaplayın.Sitemizde 6. sınıf sbs puanı hesplama ve 7. sınıf sbs puanı hesaplama mevcut.SBS puanınızı hesapladıktan sonra bir not ediniz.Daha sonra karnenizdeki yeda e okuldan yıl sonu başarı puanı bulup onuda bir yere not ediniz.Sıra geldi sb yani sınıf puanınızı hesaplamaya onuda tıklayınız öğrenebilirsiniz..Hesapla butonuna bastığınızda karşınıza o yıl ki puanınız çıkmış olacak.Daha sonra ki senelerde girdiğiniz puanlar da hesaplanıp 8.sınıf sonunda gerçek asıl puanınız hesaplanacak.Sıralamaya alınarak.Liselre yerleşme gerçekleşecek.
1.1. Seviye Belirleme Sınavı (SBS)
Seviye belirleme sınavları (SBS); ilköğretimin 6, 7 ve 8’inci sınıflarında; görsel sanatlar, teknoloji ve tasarım, müzik, beden eğitimi, rehberlik/sosyal etkinlikler dersleri dışındaki zorunlu derslerin öğretim programlarından ders yılı sonunda yapılan merkezî sistem sınavlarıdır.
Bu sınavlar yarışma sınavı niteliğinde olmayıp öğrencinin derslerden elde ettiği kazanımlarının ne ölçüde kazanıldığının ölçülmesini amaçlamaktadır.
1.2. Yılsonu Başarı Puanı (YBP)
Öğrencinin derslerden aldığı yıl sonu puanları, o derslere ait haftalık ders saati ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacak. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesiyle yıl sonu başarı puanı hesaplanacaktır.
1.3. Davranış Puanı ve Dönüştürülmesi
Davranış puanı(DP); öğrencinin okul içindeki okul kültürüne uyum, öz bakım, kendini tanıma, iletişim ve sosyal etkileşim, ortak değerlere uyma, çözüm odaklı olma, sosyal faaliyetlere katılım, takım çalışması ve sorumluluk, verimli çalışma, çevre duyarlılığı ölçütlerinin notla değerlendirilmesi sonucunda elde edilen davranış notunun 100’lük puana çevrilmesiyle bulunan puandır.
İlköğretim 6, 7 ve 8’inci sınıflarda tüm dersler için, ders okutan öğretmenlerin her bir ölçüte vermiş oldukları notların aritmetik ortalaması alınarak öğrencinin o ölçüte ait dönem notu elde edilir. Her bir ölçütün iki döneme ait notlarının aritmetik ortalaması alınarak ölçütün yıl sonu davranış notu bulunur. Tüm ölçütlerin yıl sonu notlarının aritmetik ortalaması alınarak davranış notu hesaplanır. Davranış notu 20 ile çarpılarak davranış puanı elde edilir.
Öğrencinin geçerli bir nedenle ders veya derslerden davranış notları eksikse mevcut notları üzerinden davranış puanı hesaplanır.
1.4. Sınıf Puanı ve Ortaöğretime Yerleştirme Puanının Hesaplanması
Sınıf puanı; o yılın seviye belirleme sınavı puanının % 70’i, yıl sonu başarı puanın % 25’i vedavranış puanının % 5’i esas alınarak elde edilen puandır.
Herhangi bir sebeple seviye belirleme sınavına katılmayan öğrencinin seviye belirleme sınavı puanı, o yıla ait en düşük seviye belirleme sınavı puanıdır.
Ortaöğretime yerleştirme puanı; 6’ncı sınıfın sınıf puanının (SP6) % 25’i, 7’ncı sınıfın sınıf puanının (SP7) % 35’i ve 8’inci sınıfın sınıf puanının (SP8) % 40’ı toplanarak elde edilen puandır.
2007–2008 Öğretim Yılında ortaöğretime geçiş sistemine 6 ve 7’nci sınıflardan başlanır. Bu öğretim yılında 7’nci sınıfta öğrenim gören öğrenciler, 7’nci ve 8’inci sınıf puanlarından elde edilen ortaöğretime yerleştirme puanıyla yerleştirilir.
Bu öğrencilerin ortaöğretime yerleştirme puanları; 7’nci sınıf puanının %40’nın, 8’inci sınıf puanının % 60’nın toplamıyla bulunur.
Son düzenleyen Safi; 18 Ağustos 2018 03:02