Arama


beşiktaşlım - avatarı
beşiktaşlım
Ziyaretçi
28 Mayıs 2009       Mesaj #3
beşiktaşlım - avatarı
Ziyaretçi
Eğitimin önemini elbetteki herkes bilir.Zira geleceğinin teminatıdır, aldığın yada verdiğin eğitim.Eğitimin kalitesi senin ve ülkenin yaşam kalitesini belirler.
Birde verilen eğitimin saçayakları olur.Birisi MEB lığı ,birisi özel kurum ve kuruluşlar ve birisi de T.E.V. dır.Ve göhsümüzü kabartan çalışmalarının meyvalarını bu yılda yani 40 .cı yılında topyamaya devam etti.

Doğan Hızlan Beyefendinin izlenimlerini aktarmaktan onur duyuyorum:

"Sayın Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de gecede bir konuşma yaptı.Geceye gelenlere TEV in kuruluş öyküsünü ,dününü,bu gününü anlatan TEV,Geleceğ
i miras bırakmak -Türk eğitim Vakfıyla 40 yıl,adlı kitap dağıtıldı.
TEV'in Atatürk ilke'lerine ,Cumhuriyet'e bağlılığını,ve TEV'in çalışmalarını yönetim kurulu başkanı Rona Yırcalı anlattı.Albümün başında da Mütevvelliler Heyeti Başkanı Ömer Dinçkök'ün sunuşu var.

Bir eğitim mucizesi yaratan TEV'in tarihini okudum..Eğer ,4 Ekim 1966 da bir toplantıda Vehbi Koç ,eğitimde yeni bir sayfa açacak bu düşüncesini açıklamasaydı ,bu gün TEV hayata geçmeyecekti.Ve 205 arkadaşıyla birlikte ülkedeki en iyileri olduklarına inandıkları Eğitim gönüllüleri bu hizmet düşüncesine dört elle sarılmış olmayacaklardı..Nejat Eczacıbaşı'nın da desteğiyle TEV büyüdü ve bu gün ülkemiz eğitiminin yerinin çok yukarılara ilerlemesine vesile oldular..Nejat Eczacıbaşının "Kuşaktan kuşağa" kitabında bu girişimin ayrıntıları mevcuttur."

Evet arkadaşlar,ülkemizde bu tür yapılanmalar ve hizmet amaçlı kurum ve kuruluşlar maddi ve manevi yardımlarla yollarına devam etmektedirler..Bu tür girişimleri her zaman desteklemeli ve onlarla aynı yolda yürümeliyiz..Verilen eğitimde,kazanılan her bir bilgi kırıntısı bile sana ve senden sonraki nesillere iyi bir yaşam kültürü olarak geri dönecektir.Tabi burada birşeyi vurgulamaktan da kaçınmamalıyız.TEV 22 ildeki çalışmalarını artırıken bölge farkı gözetmeden ilerliyorlar..Temennimiz tüm ülkemizin en ücra köşelerine de bu tür hizmetlerin ve girişimlerin ulaşmasıdır.Bu nedenle tüm güzelliklerin layıkıyla sindirilmesi gereklidir.TEV kurucularına ,şu anki yöneticilerine ve tüm emeğini,yüreğini ortaya koyanlara teşekkürler..


Ülkelerin ekonomik, kültürel ve demokratik gelişimlerinin toplumun eğitim düzeyi ile yakın ilişkisi vardır.

Toplumsal gelişme açısından bireylerin eğitimi çok önemlidir. Dünya global bir yapıya kavuşurken ve büyük bir bilgi toplumu oluşurken, bireylerin bu duruma uyum sağlayabilmeleri ve gelişebilmeleri için en önemli varlıkları eğitim olmuştur.
Eğitimin gelişimin her açıdan en hızlı olduğu erken yaşlarda başlaması çok önemlidir. Bireylerin erken çocukluk döneminde alacakları eğitim desteği onların düşünme becerilerini, yaratıcılıklarını geliştirmekte ve sosyal hayata uyumlarını kolaylaştırmakta, hayatlarının akışını etkileyebilmektedir.
Öte yandan, bütün çocuklar sağlıklı gelişebilecekleri ortamlarda yaşama şansına sahip değildir. Bazı çevresel ve biyolojik faktörlere bağlı olarak sosyal, duygusal, bilişsel ve fiziksel olarak gelişimleri yeterince desteklenmemektedir. Bu nedenle de örselenebilir/incinebilir durumdadırlar ve erken yaşlarda uygulanacak müdahele programları ile hayatlarında iyileşmeye doğru bir gelişim sağlanabilir.
Ancak, değişken ekonomik koşullar, demografik ve sosyo-kültürel etkenler ve bu alanda uygulanan politikalar eğitime ulaşmada çeşitli düzeylerde eşitsizliklere neden olmaktadır.
Bunlara bağlı olarak, AÇEV'in misyonu, gelişen bir toplum için eğitimin şart olduğu bilinciyle, uzmanlık alanları olan erken çocukluk ve yetişkin eğitimine, programları ve uygulamaları ile katkı sağlamak ve bu konuda ülke genelinde yaygın bir hizmet ağı oluşturmaktır.

Bu doğrultuda, AÇEV:
  • eğitimde fırsat eşitliği ilkesinin hayata geçirilmesi,
  • çocuk kadar, çocuğun yakın çevresinin de desteklenmesi ve
  • eğitimin bir yaşam boyu sürekli kılınması için
geliştirdiği programlar ve çeşitli faaliyetleri ile bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak alternatif oluşturmaya çalışmaktadır.
Gelecek hedefi; Türkiye'nin her köşesinde eşit eğitim fırsatı yaratmak, erken müdahele programları ile hizmet verdiği kişi sayısını artırmak amacıyla programlarını yaygınlaştırmaktır. Yeni eğitim modellerini ve gelişen teknolojiyi kullanmak, farklı işbirlikleri oluşturmak suretiyle eğitim programlarını ihtiyacı olan herkese ulaştırmayı ve çalışma alanları konusunda kaynak bir kuruluş olmayı hedeflemektedir.açev...........
Eğitim göstergeleri düşük ülkeler gelişmişlik sıralamasında da alt sıralarda yer almaktadır.

Erken çocukluk dönemindeki eğitim eksikliğinin sonradan telafisi çok güç olmaktadır.


Oysa; Eğitim temel bir insan hakkıdır.

Özellikle de erken yaşlarda başlayan eğitimin bireylerin yaşamında uzun süren olumlu etkileri göz önüne alındığında, tüm çocukların bu haktan faydalanmaları için her düzeyde çalışmalar yapılması gerekmektedir.

Son düzenleyen _KleopatrA_; 25 Mart 2010 14:34 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi