Arama


fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
31 Mayıs 2009       Mesaj #3
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
Hz. Muhammed herkese karşı sevgi ve merhametle doluydu. Arkadaşlarını çok sever kendisine düşmanlık edenlere

bile merhamet gösterirdi.

Hazreti Muhammed’in yüreği şefkat,merhamet ve insan sevgisi ile doluydu.İnsanlara sevgi ve şefkatle yaklaşır, düşmanlarına bile beddua etmezdi.

Yaşlılara,çocuklara, yoksullara her zaman sevgi ve şefkat gösterirdi.O’nun bu özelliği hakkında Kuran’da şöyle denmektedir:



“And olsun,size kendinizden öyle bir peygamber gelmiştir ki,sizin sıkıntıya uğramanız O’na çok ağır gelir.O,size çok düşkün, müminlere karşı çok şefkatlidir, merhametlidir.” (Tevbe,128)



Ayet,Peygamberimizin,zorluk ya da ıstırap içinde gördüğü kişiler karşısındaki durumunu sade bir dille anlatır.Sizi inciten ve size sıkıntı veren her şey Peygamberi incitir Çünkü O,

. sizin ıstırabınızı kendi ıstırabı,sizin güçlüklerinizi kendi güçlüğü bilir.

Hazreti Muhammed,çocukları çok sever,onlara daima ilgi gösterir,onlara şefkat ve merhametle yaklaşırdı. Çocuklara değer verir,zaman zaman onlarla şakalaşırdı.

Bir gün,bir çocuğun bahçedeki hurmaları taşlayarak düşürdüğünü ve yediğini gördü.Çocuğu çağırdı ve sordu: “Niçin taş atıyorsun?”Çocuk; “Hurma yemek için;canım çok hurma yemek istedi.” diye cevap verdi.Bunun üzerine Peygamber Efendimiz, “Yavrum!Sakın taş atarak hurmaları düşürme,sadece yere düşenleri al ve ye” dedi.

Medine’de kıtlık olduğunda aç bir adam,izin almadan kendisine ait olmayan bir bahçeye girmiş,birkaç hurma yedikten sonra,biraz da torbaya koymuştu.

Bahçe sahibi onu yakalamış ve ona çok kötü davranmıştı.Adam,Peygamber Efendimize gelerek bahçe sahibinden yakındı.Hazreti Muhammed,bahçe sahibine; “O,cahildi;sen ona öğretmeliydin. O,açtı; sen ona merhamet edip onu doyurmalıydın” dedi.



Bir gün sahabeden bazıları,müşriklerin işkencelerine dayanamayıp Peygamberimize gelir ve O’ndan müşrikler için beddua etmesini isterler.Bunun üzerine,Peygamber Efendimiz:



“Ben dünyaya beddua etmek üzere gönderilmedim,ben sadece rahmet olarak gönderildim” buyurur.

Hazreti Muhammed’in şefkat ve merhameti yalnızca insanlara yönelik değildi.O,tüm canlılara karşı merhametliydi.

O,hayvanlara fazla yük yüklenmemesini isterdi.Hayvanların dövülmesini,onları dövüştürerek eğlenilmesini hoş karşılamazdı




Son düzenleyen NeutralizeR; 17 Şubat 2017 00:26