Arama


fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
8 Haziran 2009       Mesaj #3
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
SRB adlı kullanıcıdan alıntı

iyi günler

3-4 ay önce her iki koltuğumun altında küçük bezeler çıktı.bir kolumun altında çıkıyor 3-4 gün devam ediyor daha sonra diğer kolumun altında çıkıyordu.bu yaklaşık 15-20 gün sürdü.doktora gittim ve testler yapıldı bir şey çıkmadı.şimdi tekrar sağ taraftaki koltuk altımda yine aynı şekilde ağrılı küçük bezeler çıktı.internetten okuduğum kadarıyla vucutta enfeksiyon olduğunda bu bezeler belirginleşmekte olduğu söyleniyor.ben ayrıca düzenli testler yaptırıyorum ama herhangi bir kan hastalığı saptanmıyor.ayrıca yaptırdığım testlerde ANTİ HBS denilen şey 5-6 ay önce 650-700 arasındayken şimdi 75 e inmiş durumda.

bu konu hakkında bilgi almak istiyorum.
teşekkür ederim

Anti HBs'nin yüksek olması sizin hepatit B'ye karşı koruyucu antikorunuz olduğunu gösterir. Bu korunma aşılanma veya hastalığı geçirmiş olarak oluşmuş olabilir.

Bezeler (lenf Nodları) dışarıdan vücudumuza giren mikroorganizmalarla vücudun savaştığıvirguli direnç gösterdiği savunma yapılarımızdır. Boyundavirguli koltukaltındavirguli kasıklardavirguli ensede kulak çevresindevirguli dirsek bölgesinde ve hatta karın içi organlar ile göğüs boşluğunda normalde bulunurlar. Bademciklerimizde birer bezedir. Sağlam kişilerin %50-60'ında ciddi bir rahatsızlık olmadan normal boyutlarda bezelerle karşılaşmaktayız. Bulaşıcı hastalıkların (enfeksiyon hastalıkları) seyiri esnasında bezeler büyüyebildiği gibi; bazı kanserlerle beraber bulunması nedeni ile hem korkutucu olabilmekte hemde erken tanısının konması önem arzetmektedir.

Koltuk altı ve kasık bölgesi lenf bezeleri sıklıkla enfeksiyonla beraber olup kolvirguli uyluk ve bacağın cilt enfeksiyonları için ayrıntılı beze muayenesi gerekir. Ülkemizde çocukluk çağında aileler sıklıkla sol koltuk altı beze yakınması ile doktora başvururlar. Genellikle BCG(verem aşısı) aşısına ikincil gelişip tedavi gerektirmezler.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.