Arama

Koç Burcu Özellikleri - Tek Mesaj #4

Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
17 Haziran 2009       Mesaj #4
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
KOÇ BURCU

Koç burcunun özellikleri: Sabırsızlık, ani çıkışlar, hiddet, cesaret, canlılık, liderlik, hazır cevaplık saldırganlık, dürüstlük. Koç burcu için Mars'ı tanımlayan sözlere de bakın.

İlk Burç. Kardinal, ateşli ve erkek (20 Mart ile 20 Nisan arası)

Güneş Koç burcundayken doğmuşsanız, öncü ruhlu, inatçı ve içgüdüleriyle hareket eden bi­risiniz. İçiniz ihtiras dolu. Yeni fi­kirlere, yeni girişimlere bayılırsı­nız. Hevesiniz, sebatınız ve irade­niz çok güçlü, ama kişisel ilişkilerinizde hesaplı davranmanız gere­kir. Sözü uzatmadan, konunun ana noktasına girişmekten hoşlanan bir huyunuz var... Bu biraz dobracılık olsa bile, alınma ve öfkelen­me size pek çabuk geliveriyor. Kar­şılık verdiğiniz zaman, karşınız­dakini kırabilirsiniz, birilerinin si­ze emir vermesine kendi kendini­zin patronu olmayı her şeye tercih edersiniz. En azından, yeni bir alanda öncülük etmeyi yeğlersiniz. Dediğini kabul ettiren, içinden geldiği gibi hareket eden, sabırsız birisiniz. Hep aceleniz varmış gibi bir izlenim yaratıyorsunuz. Çabuk alevlenen bir yapınız olmasına rağ­men uzun süre kin gütmüyorsu­nuz. Adalete, özgürlüğe ve birey­sel kararlılığa karşı büyük sevgimiz var. Koç burcunun erkekleri genellikle açık sözlü, dobracı, öz­gürlük âşığı, kendi işini kendi gö­ren tipler olurlar.

Mart'ın 20'siyle 30'u arasında, yani Koç burcunun ilk dekanatında doğmuşsanız, normalden daha öncü ve serüvenci olursunuz. Doğum tarihiniz 30 Mart'la 10 Nisan arasında rastlar­sa, o cömert, gururlu ve tiyatro ki­şiliği gibi gösterişli tabiatınız hakkında daha çok şey öğrenebilmek için Aslan burcunu da okuyun. Eğer Koç burcunun üçüncü, yani Yay dekanatı içinde doğmuşsanız (10-20 Nisan), apaçık, buluş sahi­bi, spor düşkünü Yay'ın etkilerini de o burçtan okuyun.

Koç burcunu Mars yönettiği için, Mars'ın özellikleri bu burçta belirli hal alır. Yani enerji, tek ba­şına karar verme yeni konulara atıl­ma ve liderlik nitelikleri de Koç in­sanında görülür.

Koç insanı, bildiği gibi davra­nır ve enerjisini de kendi amaçla­rının peşinde koşmak için harcar. Bu tipte çabuk hareket ve aklına eseni yapma doğaldır. Koç burcu insanda başı temsil eder. "Başı çekmek" ve "dik başlı" sözleri ti­pik Koç insanını tanımlar. Koç in­sanı cesurdur ve tehlikeye aldırış etmez. Acele hareket, hemen işe koyulma hevesi, liderlik ve cesaret nedeniyle ortaya çıkabilecek teh­likeli durumlar da Koç insanına zevk verir.

Koç insanında bir öncü ruhu vardır ve yeni şeylere başlamayı sever fakat bunlar günlük iş hali­e gelince de ilgisi kaybolur. Hır­çın ve çabuk parlayan bir tip ol­makla birlikte çabucak kendisini toplayabilir. "Sabır" ve "incelik" sözlerine onun sözlüğünde rastla­yamazsınız. Koç burcu insanı, si­ze içinizi yakacak bazı gerçekleri de söyleyebilir. Çok dürüst oldu­ğu için incelik gösteremez. Hazırcevap olmakla birlikte her zaman mantıklı değildir. Çabuk karar vermesini bitir ve zor durumlarla da çalışması başarılıdır. Bir konu ken­disine zevk veriyorsa hevesle bu­nu öğrenir ama aksi halde aldır­maz. İstediği yapılmazsa bir çocuk gibi davranabilir. Ama kişiliğindeki canlılık ve coşkunluk onun ara­nan bir dost olmasını sağlar. Cin­sel yönden arzulu, güçlü ve olduk­ça duyguludur.

Koç insanı, canlılık, özel atılım isteyen işlerde başarılı olur. Bu tip, mücadeleden zevk alır ve daima yapılan işin başına geçmeyi ister. Öncülük kâşiflik, operatörlük, askerlik, profesyonel sporculuk, oto yarışçılığı, makine mühendis­liği ve benzeri meslekler Koç insanına uygundur. Bu burçtan ayrıca iyi psikolog ve psikiyatristler de çı­kar.

Yukarıda anlattıklarımız Gü­neş'i ve Ay'ı Koç burcunda bulu­nan yahut yıldız haritasında Koç burcu yükselen bir insana uyar. Ayrıca yıldız haritasında Koç bur­cunda Mars bulunan kimsede de aynı özellikler görülecektir. Çünkü Mars, en çok kendi burcunda güç­lüdür.

Kaynak: MsXLabs.org & Astroloji Ansiklopedisi