Arama


KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
17 Haziran 2009       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Uranüs'ün Burçlar Üzerindeki Etkileri;
Uranüs, Güneş sisteminin 7. gezegenidir. Çapı 33.219 mil olup, dünya'nın dört katından daha büyüktür. 1781 yılında Sir William Herschel tarafından keşfedilen Uranüs'ün Güneş'e uzaklığı bir milyar yedi yüz seksen dört mil­yon seki yüz bin (1.784.800.000) mildir. Gerçi kısa bir süre kendi adıyla anılan bu gezegeni keşfet­menin onurlarını Herschel topla­mıştır ama, onu ilk önce görüp beş defa kaydeden, Greenwich'in de kurucusu Astrolog John Flamstead'dır. Hem de 1690'dan önce, yani resmen keşfedilişinden yüz yıl önce.

Bu gezegenin başka gezegen­lere benzemeyen bir yanı vardır, o da ekseninin yörünge düzlemiyle 98 derece gibi garip bir açı oluş­turmasıdır. Yani gezegen hemen hemen yan yatar durumda dönmektedir. Kendi ekseni çevresin­deki bir turunu 10 saat 48 dakika­da bitirmekte, Güneş çevresinde­ki yörünge turunu da 84 yıl 4 gün­de tamamlamaktadır. Ne var ki, ekseninin bu garip eğimi nedeniy­le, yörüngenin hangi tarafında bu­lunduğuna göre Güneş de, ya bir kutbunun ya da diğer kutbunun tam tepesinde hareketsiz duruyor gibi görünmektedir. Güneş güney kutbunun üzerinde olduğu zaman, Uranüs'ün tüm kuzey yarıküresi yaklaşık 20 yıllık bir süre tümüy­le karanlıkta kalmakta, sonra da bunun tersi tekrarlanmaktadır. Uranüs'ün bilinen beş uydusu vardır ve hepsi de gezegenin ek­vator düzlemi üzerinde yörünge çizerler.

Uranüs keşfedildiği sırada bi­limsel keşifler hız kazandığı ve icatların peş peşe geldiği yıllara tevafuk ettiği için astrologlar bu gezegenin etkilerini bilimle, Astroloji'yle, elektrikle, büyük insan­cıl akım ve hareketlerde bağdaştır­mış, ayrıca depremleri ve beklen­medik bir hızla yer alan Uranüs'­ün etkisine yorumlamışlardır. Ura­nüs'ün Güneş çevresinde yörün­ge turunu tamamlaması 84 yıl sür­düğüne göre, Zodyak'ın her bur­cunda yaklaşık 7 yıl gibi bir zaman geçirmektedir. Örneğin 1968 Eylül'üne kadar Uranüs, Başak bur­cunda kalmıştır. 22 Mayıs 1969'da tekrar geriye doğru, Başak burcu­na kayma yapmıştır. Güneş, Ay veya başka gezegenleri bu ayrım­cı burçta olanların hayatlarına da pek çok beklenmedik değişiklikler getirmiştir.

Satürn, horoskopta etkili bir yerde bulunuyor, yahut Yükselen burçta yer alıyorsa bu insanlar genellikle buluş ve icat sahibi kim­seler olur, başkalarına cazip gelen şeyleri çekici bulurlar. Genellikle meraklı tipler olurlar ve çağların çok ilerisindedirler. Bunlar hayal gücü zengin, sezgileri güçlü, ileri görüşlü olduklarından, her karşı­laştıkları durumu daha iyiye götür­menin yollarını hemen bulurlar. Başkalarına garip gelen bir hayal güçleri vardır, pek kuvvetli oyan sosyal bilinçleri yapıcıdır. Uranüs tipi insanlar genellikle eşitlikten, özgürlükten, demokrasiden yana çıkarlar.

Uranüs "garip", "soğuk", "ha­valı", "olumlu", "kötü etkili", "ku­ru", ve "doğa üstü" nitelikleriyle donatılmış olmasına rağmen, ge­nelde bilimi, özelde de Astroloji'yi o yönetmektedir. Bu gezegene "elektrik" niteliği de yakıştırılmıştır. Sık sık, mantıksız ve prog­ramsız, temposu ve ritmi olmayan hareketler yaratır. Uranüs beklen­meyenin, önceden tasarlanmayan, geleceğe dönük şeylerin, devrimsel konuların ve geleceği ön­ceden bilme yeteneğinin burcu­dur.
Kaynak: MsXLabs.org & Astroloji Ansiklopedisi
Gerçekçi ol imkansızı iste...