evet,oks( artık)>sbs,öss,kpss...bitmek bilmeyen 2-3 saatlik bu sınavlar .inek gibi çalış ,ama sonra dank ne oldu hiç bişe olamadın!.evet ya, nasıl bir dünyada yaşıyoruz.öncelikle şu okullardaki eğitim değişsin.öğretmenler hiç adil davranmıyor.sonra sonu şu sonu ''s'' ile biten sınavlar biraz kolaylaşsın.sınavın tekrarı olsun ,saati uzasın ...o an yani sınavda aklına bişe takılıyo olabilir,veya ogün hasta olmuş hiç halin olmuyo ve sınavda zorlanıyo olabilirsin. belki hasta hasta yatıyosundur ve zaman boş boş akıyodur koskoca sene boşuna gidiyodur yani.sınav anı rahatsızlana da bilirsin ozaman çıkarsın ve bidaha giremezsin yine gider o sınav.bidi düşünün çok başarılı birinin başına böyle birşey geldiğinde insan kafadan gider.çok zor çokkk.önceden okuyan insan yokmuşda ondanmış o kolay sınavlar .şimdi okuyan varda ne olmuş,ne işe yarıyo.çok zor bişeyler yapmak.cahil ülke olmakta 1 numarayız nedense.bilim adamlarıda nedense hep yabancı ülkelerden çıkar.onlar uzaya gidiyo ya biz saçmalıklarla uğraşıyoruz.yabancı ülkelerden hep kötü olan şeyleri örnek almışız ,alıyoruz da .biraz da , bikere de şu aklınızı kullanıp neden eğitimi örnek almıyosunuz.deliren bir toplum oluyoruz gündan güne.bide eğitim şart diyosunuz.bu şartlarda siz hiç şart kılmıyosunuz ama hep bi engel koyuyosunuz ortaya.ya önceden takdir alabiliyodun şimdi 2 tane 4 olabilir olursa yanlızca .teşekkür alıyosun yanlızca fazla 4 ver diye veya 1 tane 3 olsa bile.ama 2tane 4 var diye takdir alamamak çok kötü.herkez ne aldın dediğinde yüzü kızaran biz oluyoruz ne yazıkki.m.e.b değil.onlarda sanıyolarki zayıfın var.hiç bişe alamıyosun veya yine aynı şey.onlar nasıl okumuşlar nasıl bi ortamda.şimdi gelsin okusunlar bakalım.önceden 340-350 alanlar anadolu lisesine gidebiliyodu şimdi 400 bile değil 430 hatta ondada 1 -2 tane bulursun çok iyi değil bu puanda liseler.yani illa bi 470-480 yapcan ki ozamnda 500 yaparlar tüm liseleri.amaç bizi delirtmek ya.sesimizi duyurtamıyoruz ki.hiç üstüne alınanda yok.insanlar sonunda okumaktan pes edicekler ki hep öylede.gelecek ne olacak acaba.ama kimsenin umrunda değil nede olsa kendileri rahatlar .ama onların çocukları rahat etmiycek .gerçi onlarda rahat eder m.e.b çocuğu olunca torpil geçilir böyle bir toplum da yaşıyoruz çünkü.yoo kötü puan aldı yine bişe olmaz özel okullara ne güne .çok kötü puan alsın ne olacak paralar onlarda onlar rahatlar .özel okullar ne güne.saten herkez okumaya çalışsın sabah akşam inek gibi böyle bi toplumda çok puan alsın ama sonra bişe yapamaz .niye hiç puan almayan o ikoncan ,zenginler özel okullarda , rahat rahat biyerlere geliyolar.onlar yüzünden hedef alıncak kişi sayısı çoğalıyo.herşey parası olana iyi.boşuna ellerimi yorupta yzıyorum takan yok ki.ama birazcık utansınlar yanlızca.yani eğitim diye bişe yok aslında .neyse okuyanlara teşekkürler.