Arama


GitarMan - avatarı
GitarMan
Ziyaretçi
15 Temmuz 2009       Mesaj #4
GitarMan - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar baktım konu karışık biraz tecrübe ile yardım ediyim dedim.

Arkadaşlar civciv normalde pazarlardan veya neğüdü belirsiz satıcılardan alınmaz ziraat civcivi almanızı tavsiye ederim çünki ziraat civcivleri daha yumurtadan çıkmadan aşılanır ve kayıp olmaz 20 civciv alsanız 20 side yaşar. Eğer pazardan aldıysanız onlar masraftan kaçmak için aşısız olur ve çok hasssas ve hastalık çeşidi bol olan hayvanlar olduğundan çabuk zamanda hastalanır ve ölürler.
Evde bir kutunun içerisinde besleyen arkadaşlar sizlere tavsiyem sularına veya ağızlarına herhangi iyileştirici insanlarda kullanılan ilaçlardan vermeyiniz. Civcivlere aspirin, antibiyotik, iğne vb. insanlarda kullanılan ilaçlardan kesinlikle vermeyiniz ziiraa bu ilaçlar tes tepki yapabilir. Hasta civciviniz var ise veterinetden durumu anlatarak açıklayıcı bir şekilde ilaç isteyiniz. Ben bu şekilde istedim ve gentamin adlı bir antibiyotik çeşidi verdi ve bu ilacı günde bir deva bir enjektör ile 1 Mg ilaç çekerek civcivin ağzınu yukarı kaldırıp açarak ilaçı ağzına boşaltınız. Civciv gün gittikçe düzelecektir bunu yaşadım gerçekten faydası var. Ve kuluçka döneminde aşısı olmayan hayvanların hastalanmamaları için veterinerden vitamin tozu alıp sularına hekimin dediği biçimde katınız. Bu işlem ise hayvanların diri ve canlı olmalarını sağlayarak hastalığa dirençlerini çoğaltacaktır. Evde besleyen arkadaşlar civcivleri çok küçük yada çok büyük kutulara koymasınlar. Kutuyu kendiniz ayarlayın ama hayvanların rahat hareket edebilecek şekilde olmasını sağlayın. Sonra ise kutunun içerisine 40 W Lik bir armut lamba sarkıtınız bu işlem ise civcivlerin üşümemesini sağlayacaktır ve civcivler soğuk ortama hiç gelemez hemen hastaanırlar. En son olarakta koyduğunuz kutuya karşılıklı şekilde delikler açarak hava almalarını sağlayınız. Bu şekilde ilgilenirseniz hayvanlardan kayıp almazsınız. Veterinere başvurunu kesinlikle çünki vereceği ilaç civcivden bile ucuz hem o hayvan bir can taşıyor Yüce Rabbimizin verdiği bir can en önemlisi fazla elinizde oynamayın o bir oyuncak değildir küçük olduğu için siz farkında olmadan onu incitebilirsiniz. Oynamak için alanlara yazıklar olsun hayvana işkence çektirerek öldürüyorlar onların en şekilli yaşantısı doğal hayattır. Hızlı büyümeleri için gün ışığına muhtaçtırlar. Böylelikle diri ve hızlı yetişirler.
Tavsiyem bahçesi olan arkadaşlar ufak bir tel örgü alarak sabahtan akşama kadar gün ışığına çıkarsınlar kayıp ve hastalık gelmez ve yem olarak fenli civciv yemi kullanınız.
Faydam olursa ne mutlu bana Civcivleri çok seviyorum
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 21 Mayıs 2016 19:31