Arama


nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
29 Temmuz 2009       Mesaj #60
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Güzelliğin Sırrı Buzdolabında

buz 7inci

"Cildimiz bizim en güzel giysimiz" sloganı ile gaza gelip yazın cildini güneşten korumak için milyonlarca ürün aldıysanız aslında onu korumak için bu kadar masraf yapmanıza hiç gerek yoktu dersek bizlere kizmazsınız umarız. Çünkü yazın cildi korumanın tek yolu yüksek koruma faktörlü kremler değil. UV ışınlarına karşı kullanabileceğiniz silahları buzdolabınızda da bulabilirsiniz!"
buz 7inci1

İçinde bol miktarda beta karoten ve likopen bulunan domates ve karpuz gibi turuncu ve kırmızı yiyecekler, UV ışınlarına karşı içten dışa doğru bir koruma sağlar. Her iki vitamin de derinin dış katmanlarına yerleşerek güneş ışınlarına maruz kalan hücrelerin tamir edilmesine yardımcı olur.
buz 7inci2

Vücudun kolajen üretimi için C vitamini oldukça önemli! Az kolajen, az elastikiyet ve daha çok kırışıklık anlamına geliyor. Marketten alabileceğiniz taze kırmızı biber, portakaldan daha çok C vitamini barındırıyor. Meyveler içinde de kivide ve limonda oldukça fazla bulunan bu vitamin ile kırışıklık kremlerine dünya para bayılmanıza da gerek kalmıyor.
buz 7inci4

Yağ bütün hücreler için oldukça önemli bir bileşen olup bedenimizi bir çok zarardan koruyor. Ancak bedenimiz gerekli Omega-3 yağ asitlerini üretemiyor. Somon ve uskumrunun en zengin kaynaklar arasında bulunduğu düşünülürse, haftada en az bir kez balık yemek cildimizi korumaya yetiyor.