Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
31 Temmuz 2009       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi

Kitap okuma alışkanlığı


Malesef hepimizde olmayan kitap okumama özelliği kötürüdür.Bakın şimdi size kitap okumanın yararlarını sunucam.(bilim adamlarının yazdığıkaları)Çocuklara kitap okumanın yararları:

?Çocukların yaratıcıkları gelişir ve hayal güçleri zenginleşir.

?Çocuklar gelişmiş kelime haznesine sahip olurlar.

?İlköğretime geçtikleri dönemde dilbilgisi öğreniminde diğer çocuklara oranla daha rahat olurlar. Çünkü hem farklı cümle kurulumlarını tanımış hem de görsel olarak birçok kez harfleri tanıma imkanına sahip olmuş olacaklardır.
kitap okumak 11

?Kitaplardan farklı bilgiler edinen çocuklar bu bilgileri hayatlarına adapte ederek yaşamayı öğrenirler.

?Çocuklar, kitap okumanın keyfine varırlar, böylece ileri yaşlarında kitap okumaya daha eğilimli olurlar.

Kitap okumanın yararı sayılarla ifade edilirse:

Araştırmacılar çocuklar için kitap okumanın herhangi bir yaş sınırlaması olmadığını ifade ediyorlar ve ne kadar erken başlanırsa o kadar etkili gelişimsel sonuçlar elde edileceğini vurguluyorlar. Yapılan bir matematiksel çıkarıma göre;

Eğer çocuğunuza günde 30 dakika kitap okursanız ...... çocuğunuz 5 yaşına gelince 900 saat kitap okuması dinlemiş olacak.

Eğer çocuğunuza haftada 30 dakika kitap okursanız ...... çocuğunuz 5 yaşına kadar 130 saat kitap okuması dinlemiş olacak

Eğer çocuğunuza haftada 30 dakikadan az kitap okursanız ...... çocuğunuz 5 yaşına kadar 60 saat kitap okuması dinlemiş olacak.

Tercih elbette size ait. Ama şunu unutmamalısınız ki 900 saat kitap okuması dinlemiş olan bir çocuk ile 60 saat ya da çok daha az bir süre kitap okuması dinlemiş çocuk arasında gerek zihin gelişimi gerek bilgi kapasitesi açısından belirgin farklar oluşacaktır!!!

alinti
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 11 Şubat 2017 00:48