Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Ağustos 2009       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Tesviye20001
Tesviye20003
Tesviye20005
Tesviye20006

Makine teknolojileri ana sanayisi ve yan sanayisi, ülkelerde istihdama çok büyük katkılarda bulunmaktadır. Üretime yönelik bir sektör olduğu için de ülke ekonomilerine yüksek oranda katma değer sağlamaktadır. Ülkemizde bu sektörde oldukça fazla kalifiye eleman ihtiyacı olduğu tespit edilmiştir.

Makine Teknolojisi Alanı Çerçeve Öğretim Programında;

1. Bilgisayarlı Makine İmalatı (CNC),

2. Endüstriyel Kalıp,

3. Makine Bakım Onarım

4. Bilgisayar Destekli Endüstriyel Modelleme,

5. Bilgisayar Destekli Makine Ressamlığı,

6. Mermer İşleme,dalları yer almaktadır.

Ülke çapında yapılan sektör taramaları ve inceleme çalışmaları sonunda sektörde faaliyet gösteren meslekler saptanmıştır. Sektörde çalışanların görüş ve önerilerinden yola çıkılarak her meslek alanına ait anket soruları hazırlanmış, daha sonra bu anketler yurt çapında uygulanarak mesleklere özgü yeterlikler ayrıntılı olarak çıkarılmıştır.

Program ve modüllerin hazırlanmasının her aşamasında iş piyasasının iş gücüne dönük gelişmelerin ve gereksinimlerin tüm yönleri ile dikkate alınması amacı ile sektörle karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmuştur.

Mezun olan öğrenciler çeşitli makinelerin veya makine parçalarının imal edildiği işyerlerinde çalışabilecekleri gibi bu alanda atölye açma imkanına sahip olurlar

Makine Teknolojisi alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

1. Endüstriyel AR-GE çalışmaları ve tasarım sektöründe,

2. Makine imalatı sektöründe,

3. Endüstriyel modelleme sektöründe,

4. Endüstriyel kalıpçılık sektöründe,

5. Makine bakım ve onarım işlerinde,

6. Mermercilik sektöründe vb.

yerlerde çalışabilirler



kaynak

El tesviyeciliği ile başlayan atölye çalışmaları makinelerle devam eder. Bu makineler; Torna, Freze, matkap, vargel, taşlama ve bazı tezgahlardan oluşur. Bu alandan mezun olanlar; çeşitli makinelerin imal edildiği fabrikalar, küçük atölyeler, kamu kuruluşları veya kendi işini kurarlar