Arama


fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
3 Ağustos 2009       Mesaj #2
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
Açıköğretim lisesi okumanız üniversite okumanıza engel değil.Üniversite okumak için tek şart lise mezunu olmak,Açıköğretim ve örgün eğitimin farkına gelirsek, örgün eğitimde devam zorunluluğu ve 4 yıl okuma şartı var.
Açıköğretimde ise bu durum tamamen farklı.5 ve 6 dönemde okulu bitirebilirsiniz(Mesleki açıköğretim için süre 6 dönemdir)
AÇIKÖĞRETİM LİSESİNİN KURULUŞ AMACI
Açıköğretim Lisesi 1992-1993 Eğitim Öğretim yılındai htiyaç duyan herkese, istediği yer ve zamanda eğitimini devam ettirme imkanı sunma amacı ile kurulmuştur. Ülkemizde ilk olarak fakülte düzeyinde uygulanan Uzaktan Eğitim Yöntemi, Açıköğretim Kurumları ile Eğitim Öğretim hizmetinin lise ve ilköğretim seviyesinde de geniş bir kitleye ulaştırılmasını sağlamaktadır.
ÖĞRETİM PROGRAMLARI
Genel Lise Programı
Genel Lise Programı öğrencileri en erken 2,5 yıl (5 dönem) sonunda mezun olabilirler. Genel Lise Programında yüz yüze öğretim uygulaması yoktur. Açıköğretim Lisesinde okutulan ortak ve seçmeli dersler Talim Terbiye Kurulu Başkanlığınca örgün öğretime paralel olarak belirlenmiştir.
Açıköğretim Lisesinde bir öğretim yılı iki dönemden oluşur. Öğrenciler çalışma takviminde belirtilen zamanlarda her dönem kayıt yenilemek zorundadır.İki dönem üst üste kayıt yenilemeyen öğrencilerin kaydı silik duruma düşer. Silik durumdaki öğrencilerin daha önce Açıköğretim Lisesinden aldıkları krediler saklı tutulur ve tekrar kayıt yaptırarak kaldıkları yerden devam edebilirler.
Mesleki Açıköğretim Programı
Mesleki Açıköğretim Programı kapsamındaki okul türleri:
Ticaret Meslek Lisesi
Endüstri Meslek Lisesi
Kız Meslek Lisesi
İmam Hatip Lisesi
Mesleki Açıköğretim Programında yer alan dersler, okul türüne ve bölümlere göre değişmektedir. Mesleki Açıköğretim Programı kapsamındaki her okul türünün ders programında yer alan dersler, örgün öğretim kurumlarında okutulan dersler ile aynıdır. Uygulamalı meslek derslerinin değerlendirilmesi öğrencinin yüz yüze eğitim gördüğü okul tarafından yapılır.
Genel Kültür ve teorik meslek dersleri uzaktan eğitim yöntemi ile verilir. Genel Kültür derslerindeki öğrenci başarısı, her dönem sonunda yapılan merkezi test sınav sistemi ile ölçülür.
Kaydını sildirmek isteyen öğrencilerden yüz yüze eğitime devam edenlerin Başarı Durum Belgesi, yüz yüze eğitime devam etmeyenlerin de yüz yüze eğitime katılmadıklarına dair (yüz yüze eğitim aldıkları okuldan) resmi yazı getirmeleri gerekmektedir.
Mesleki Açıköğretim Programında, en az 8 kişinin başvurduğu bölümler için sınıf açılabilir.
Öğrencilerin başvurduğu bölümde o öğretim yılı için sınıf açılamadığı durumlarda, istedikleri takdirde; Eğitim Hizmetleri Müdürlüğünden bu konuda bilgi alarak kesin kayıt zamanında sınıf açılan başka bir bölüme kayıt yaptırabilirler.
Mesleki Açıköğretim Programı öğrencileri en erken 3 yıl (6 dönem) sonunda mezun olabilirler.
Son düzenleyen Safi; 13 Ağustos 2018 15:26