Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
09:40, 11 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Cuma, 17 Mayıs 2024 - 09:51
Arama
MaviKaranlık Forum
Maltıhalı Köfte Tarifi
-
Tek Mesaj #1
nünü
Ziyaretçi
14 Ağustos 2009
Mesaj
#1
Ziyaretçi
Maltıhalı Köfte
MALZEMELER
• 1 SB Kırmızı Mercimek
• 2 SB Köfte'lik Bulgur
½ Demet Maydanoz
• ½ Demet Dereotu
• 8 Adet Taze Soğan
• 2 Adet Kuru Soğan
• 1 ÇB Zeytinyağı
• 1 YK Biber Salçası
• 1 YK Domates Salçası
• 1 TK Karabiber
• 1 ÇK Kimyon
• 2 ÇK Tuz
• 2 TK Pul Biber
• 1 SB Et Suyu / 2 adet Bulyon
• 4 SB Su
• 1 Adet Marul
HAZIRLANMASI
1. 1 SB Kırmızı Mercimeği yıkayıp su ile dolu Tencere'nize boşaltın ve orta ateşte kaynamaya bırakın.Mercimek'lerin ezilip hafif sulu kalmasını ve sarı renk almasını sağlayın.Mercimeğin suyunu tam olarak çekmemesi gerekir.Bulamaç kıvamı olmalı.
2. 2 SB Köfte'lik Bulguru Yayvan Tencere'ye alın. Üzerine sulu Mercimeği ekleyip karıştırın. 30 Dakika Demlenmesi için Tencere'nin kapağını kapatın.
3. 2 Tane Kuru Soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın. Zeytinyağı ile soğanları öldürün.Biber Salçasını ve Domates Salçasını ekleyin. Karabiberi ,Kimyon'u ve Pul Biber'i karıştırın.
Bu Karışıma Et suyunu/Bulyon'u ilave ederek 5 dakika birlikte kaynamalarını sağlayın.
4. Bu karışımı Bulgur ve Mercimek karışımına ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırıp Tencere'nin üzerini tekrar kapatın.
5. Yeşil soğanları yıkayıp doğrayın. Maydanoz ve Dereotu'nuda aynı şekilde yıkayıp kıyın.
6. Karışıma Tuz'uda ekleyin ve iyice yoğurun. Yoğurduğunuz Köfte harcına kenarda bekleyen yeşillikleri ekleyin. 2-3 dakika daha yoğurun. Köfte harcından parçalar kopararak dilediğiniz şekli verin.
7. Genişce bir Servis tabağına altta Marul yaprakları Üstte Maltıhalı köfte'lerle servis ediniz.
DİKKAT
Alacağınız Bulgur İnce Bulgur olmayacak.Kesinlikle Köfte Bulgur'u reklam olacak ancak REİS marka benim tercihim.Köfte harcınız sulu olursa bir miktar daha Bulgur ekleyip suyunu çekmesini sağlayın. Et suyu yada Bulyon daha önce yaptığınız Mercimek Köfte'lerinden daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
SB: Su Bardağı,ÇB: Çay Bardağı,YK: Yemek Kaşığı,TK: Tatlı Kaşığı,ÇK: Çay Kaşığı
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Cevapla
Kapat
Saat: 09:51
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...