Alıntı
CİVCİV adlı kullanıcıdan alıntı ben çocuk gelişimi bölümü meslek lisesi mezunuyum sınava girdim ve tercih yaptım şuan açıktayım ve 2 yıllık geçiş hakkımı bu durumda kullanabilirmiyim ne yapmalıyım...........
linki inceleyiniz.
Konu ile ilgili rehberlik birimlerine başvurmanızı tavsiye ederim.:İnternette kesin bir bilgiye rastlamadım.
"Sınavsız Geçiş" ile ilgili bilinmesi gerekenler nelerdir?
AÖF"nin kendi alanlarındaki bölümlerine hiçbir öncelik gözetilmeden, kontenjan sınırı bulunan bölümlerine öncelik sırasına göre yerleştirilecektir.
Lisans programlarına (AÖF dahil), kendi alanlarının dışındaki 2 yıllık önlisans (AÖF dahil) programlarına girmek isteyen adayların ÖSS"ye girmeleri zorunludur.
Genel lise çıkışlı adaylar 2 yıllık meslek yüksekokullarına ek yerleştirme döneminde "sınavsız yerleştirme" hakkına sahip adaylar yerleştirildikten sonra ilgili 0,3"li Y-ÖSS puanlarına göre yerleştirilir.
Mesleki ve Teknik Lise mezunları kendi alanları dışındaki meslek yüksekokullarına ek yerleştirme döneminde ilgili 0,3"li Y-ÖSS puanlarına göre yerleştirilir.
ÖSS"ye giren veya MSG"ye başvuran bütün adaylara yükseköğretim programları ve kontenjanları kılavuzu ile ÖSYS tercih formu gönderilecektir.
Tercihler nasıl ve ne zaman yapılacaktır?
Adaylar tercihlerini ÖSS sonuçları belli olduktan sonra yapacaklardır.
Adayların sınav sonuç belgelerinde ağırlık ortaöğretim başarı puanları eklenmiş olarak Y-ÖSS puanları ile ilgili yüzdelik dilimler yer alacaktır.
Adaylar tercih kılavuzunda belirtilen koşullara uymak şartıyla toplam 24 tercih yapabilirler.
Alıntıdır.