Arama


_cesminaz_ - avatarı
_cesminaz_
Ziyaretçi
17 Ağustos 2009       Mesaj #2
_cesminaz_ - avatarı
Ziyaretçi
Soprano Saksafon
Tek kamışlı,üflemeli,sesi bağırtkan ve güçsüz olan bir çalgıdır. Ses genisliği Si bemol klarinetin aynıdır. Fanfarlar hariç, armoni mızıkalarında özel sololar dışında pek yer almaz.
tenor20M1106 A

Alto Saksafon
65 cm boyunda,tek kamışlı, ses rengi örtülü, üflemeli bir çalgıdır. Saksafon ailesinin en güçlü elemanlarındandır. Armoni mızıkalarında, orkestralardaki viyolaların yerini tutar.Ses rengi büyük flüt, obua, küçük klarinet ve büğlü ıle iyi kaynaşır. Ses genişliği iki oktavdan fazladır.
jbas230

Tenor Saksafon
81 cm boyunda, tek kamışlıö ses rengi dolgun ve gizemli üflemeli bir çalgıdır. Genellikle eşlik çalgısı olarak kullanılır. Orkestralardaki viyolensel için yayılmıs sololarıö aramoni mızıkalarında bu çalgı yüklenirç Bütün bakır ve tahta üflemeli çalgılarla iyi uyum sağlar. Ses genişliği alto saksafon gibidir.
tenorsaxophonegf9

Bariton Saksafon
Tek kamışlı, sesi dolgun üflemeli bir çalgıdır. Bariton saksafona eşlikli ezgiler, özellikle uzun sesler verilir. Armoni mızıklarında orkestradaki vizolenselin yerine kullanılır. Renk ve eşlik özellikleri yönünden öteki saksafonlara benzer. Ses genişliği Alto saksafon gibidir.
Baritonesax

Bas Saksafon
Ek kamışlı, üflemeli bir çalgıdır. Dizapoyana göre duyuluşu iki sekizli ve bir büyük ikili.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.