Arama


ik_ra - avatarı
ik_ra
Ziyaretçi
21 Ağustos 2009       Mesaj #154
ik_ra - avatarı
Ziyaretçi
İnsanı başarıya ulaştıran ve mutlu kılan ahlak kurallarının başında sabır gelir.

Yüce Allah,’’Sabret,Allah’ın vaadi haktır.’’ (Rum 60) buyurarak insanlara sabrın en güzel ilaç olduğunu vurgulayarak onlara sabrı emretmiştir.
Sıkıntıları hazmetme sanatı olan sabır, orucun en güzel hediyesidir.Oruç, bir anlam denizidir.Bir cevaplar ansiklopedisi…Bu denizin bir damlası, O kelimeler ülkesinin bir harfi de insanı güzelleştiren sırrıdır.
Ramazan da insan yüzleri,izlemeye doyum olmaz bir masumiyet galerisidir. Benliğinden,
Gururundan sıyrılmış insanın içindeki yalınlıktır bu. Kendinden başkasını görmeyen gözlerin perdesini indiren, ben dağlarını eriten sıcaklık , ihtiyaç sahiplerini görmemizi sağlayan bir gözlük, ve bir ruh terbiyesidir oruç.
Aç kalmanın insanı derinden etkileyebileceğini birçoğumuz aç kalınca anlamış olabilir.Ama burada dikkat çeken ferdi açlıktan çok toplumun aç kalması söz konusu ki; yürekleri toplu attıran bu his dalgasıdır. ‘’Ben neredeyim’’, ‘’Yaptıklarım doğru mu?’’ diyebilmenin kendini gerçekler aynasında görebilmenin bir fırsatıdır oruç.

Nefsimizle hesaplaşmamızın sene-i devriyesinde hayata bakışımızı, kazancımızın helal olup-olmadığının,hakkıyla ibadet edip- etmediğimizin bir mü’min olarak üzerimize düşen vazifeleri yerine getirip- getirmediğimizi sorgulayarak geçireceğimiz bu zaman dilimini en güzel bir biçimde kullanmak dileğiyle hayırlı ramazanlar herkese
Sabırsa en güzel ilaç o zaman bu sabrı ruhun her zerresine yayan şırınga da oruçtur.Ne mutlu her zerreye oruç tutturarak sabır şerbetini içenlere…
Son düzenleyen Safi; 14 Eylül 2017 02:41