Arama


mertoski - avatarı
mertoski
Ziyaretçi
22 Ağustos 2009       Mesaj #1
mertoski - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba,

Eğer yardımcı olabilirseniz şimdiki sorum "Explorer.EXE" hatasıyla ilgili.

20 Ağustos 2009 tarihinden beri (belki de o zaman farkettimMsn Happy) bilgisayarımda bazı klasörlere girdiğimde (ki özellikle video dosyaları ile ilgili olanlara, örneğin: ...\Belgelerim\Videolarım klasörüne):

"Explorer.EXE bir sorunla karşılaştı ve kapatılması gerekiyor. Bu durumdan dolayı özür dileriz.
...
Hata Raporu Gönder / Gönderme"

hatası ekranda beliriyor ve "Gönderme" seçeneğine tıkladığımda bir anlığına ekrandaki herşey (görev çubuğu da dahil) yok oluyor. Tıpkı oturum açarkenki gibi. Bir daha denediğimde yine aynı problemle karşılaşıyorum. Biraz daha denersem bu sefer de "drwtsn32.exe" ile ilgili bir hataıla karşı karşıya kalıyorum ve bilgisayarım kilitleniyor.

Bu konuyu internette araştırdım ancak hemen hemen hepsinde "Windows XP'yi yükleme CD'sinden tekrar kurun veya onarın." şeklinde önerilerle karşılaşıyorum. Kimisindeyse "Güvenli modda açın ve bilgisayarınızı taratın." gibi öneriler var. Ancak bunların çoğu benim bilgisayar bilgimi aşan tavsiyeler. Şu anda sahip olduğum virüs ve malware programları NOD 32 ve Malwarebytes Anti-malware.

Bunları güncel tutup PC'mi bir güzel taratmam dışında sorunu çözebileceğini düşündüğünüz herhangi bir program veya izlememi tavsiye ettiğiniz herhangi bir yol var mı? Bu sorun çok ciddi bir sorun mu? Format gerekir mi veya bilgisayarım göçer mi?

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Saygılarımla,
Mert Çotuk
İyi çalışmalar...