Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Ağustos 2009       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi

Gaz sıkışmasına ne iyi gelir? Gaz sıkışması nasıl geçer?


Gün içerisinde yemek yerken, konuşurken, su içerken vücudumuzun içerisine hava alırız. Normal şartlarda alınan bu havanın vücuttan dışarı atılması gerekir. Ancak bazı durumlarda içerideki hava dışarı çıkartılamaz ve sıkışarak gaza dönüşür. Vücut içerisinde sıkışan bu gaz, mide ve bağırsakta dolaşarak mide kramplarına, ağrılarına sebep olarak ciddi boyutlarda rahatsızlık verebilir. “ Gaz sıkışması neden olur? “ sorusuna verdiğimiz cevaptan sonra gelelim sık sık gaz bu sorunla karşılaşan kişilerin tercih edebileceği çözüm önerilerine. Gaz sıkışması sorunu için tercih edilebilecek birçok farklı doğal yöntem vardır. Bununla birlikte beslenmeye de özen göstermek gaz sıkışması yaşayan kişilerin mutlaka dikkat etmesi gereken detayların da başında gelmektedir. Bahsedeceğimiz doğal yöntemleri deneyerek, aralarından sizin için en uygun olanı belirleyebilir ve tamamen geçmese bile gaz sıkışması problemini hafifleterek, daha rahat bir şekilde atlamanızı sağlayabilirsiniz.

“ Gaz sıkışması nasıl geçer? “ sorusuna verilebilecek en faydalı doğal yöntemlerden birisi adaçayıdır. Mide ve bağırsakta dolaşan gaz miktarını azaltan, bu gazın yarattığı ağrı ve krampları da hafifleten adaçayının mutlaka dengeli bir şekilde tüketilmesi de önemlidir. Günde 1 bardaktan fazla içilmesinin yararı yerine daha çok zararı olacaktır. Adaçayı bağırsak faaliyetlerini hızlandırarak, gaz problemini ortadan kaldırır. Aynı zamanda da mikroplara karşı çok etkilidir. Kaynamış suyun içerisine 1 tatlı kaşığı kadar adaçayı koyarak 5 dakika kadar demleyebilir ve daha sonra karışımı süzerek, hazırladığınız çayı içebilirsiniz. Genellikle yemeklerden sonra içilmesi tavsiye edilmektedir. Sizlere tavsiye edebileceğimiz bir diğer yararlı bitki de rezene. “ Gaz sıkışmasına ne iyi gelir? “ diye soranların mutlaka denemesi gereken rezene, aktarlardan ya da marketlerden kolayca temin edilebilir. Yine adaçayı gibi kaynamış suyun içerisinde demlenerek, çayı içilir. Sindirim sistemini düzene sokan, bağırsak hareketlerini düzenleyen rezene gaz sıkışması için birebirdir. Yine günde 1 bardaktan fazla içilmemesi tavsiye edilmektedir.

Gaz Sıkışması Nasıl Geçer?


Sıkışan gazın vücutta dolaşmasını engelleyen ve böylece ağrı ve kramp oluşumunu da hafifleten bir diğer şifalı bitki de reyhan. Aktarlarda rahatlıkla bulunabilen reyhan bitkisi, kaynar suyun içerisinde demlenerek hazırlanan reyhan çayı, sıkışan gazın vücutta atılmasını da sağladığı için son derece yararlıdır ve gaz sıkışması nasıl geçer diye düşünenlerin en çok tercih ettiği şifalı bitkilerden bir tanesidir. Gaz sıkışması hazırlayabileceğiniz bir diğer bitki çayı da papatya çayıdır. Sakinleştirici ve stres azaltıcı bir etkisi bulunan papatya çayı aynı zamanda vücutta biriken gazın dışarı atılmasını sağlayarak, kramp ve ağrıların oldukça hafifletilmesinde de etkilidir.

Gaz sıkışmasına ne iyi gelir diye düşünen ancak bitki çayı tüketmek istemeyenler, papatya yağını da kullanabilirler. 1 çay bardağı suyun içerisine damlatılan 4 damla papatya yağı ile gargara yapılır. Aynı zamanda papatya yağı karın ve mesane bölgesine masaj yapılarak sürülebilir. Bu uygulama da gaz sıkışması için son derece yararlıdır. Kimi zaman aşırı lifli gıdalar, süt ürünleri, kuru meyveler, tatlandırıcılar, yağlı yiyecekler ve asitli içeceklerin sık ve aşırı bir şekilde tüketilmesi de gaz sıkışmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle gaz sıkışmasından şikayet ediyorsanız, beslenme sisteminizde değişiklik yapmayı tercih edebilirsiniz. Bunun için beslenme içeriğinizde yapacağınız değişikliklerle toleransınız olan besin gruplarını ve miktarlarını tespit edebilir ve daha sonraki beslenmelerinizde bu besin gruplarına ya hiç yer vermeyebilir ya da daha az tüketerek gaz sıkışması sorununuzu da ortadan kaldırabilirsiniz. Uzun süre geçmeyen ve devam eden şikayetleriniz için de mutlaka bir hekime başvurmayı ihmal etmemelisiniz.

Eczacilar.net
Son düzenleyen Safi; 13 Ekim 2016 02:10