Arama


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
3 Eylül 2009       Mesaj #6
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Koç Burcu Eylül Ayı Aylık Yorumu

İş ve Kariyer

23 Ağustos-22 Eylül tarihleri arasında çalışma hayatınızla ilgili konularda etkili olacak Güneş gezegeninin Başak burcu seyri, gündelik iş hayatınızın yoğun temposunda yapılacak bir düzenleme ve yeni bir katılımın göstergesi olabileceği gibi, kimileriniz için iş hayatınızla ilgili bir stajyer dönemi, yeni bir işe girme ve deneyim yoluyla özgüven kazanma anlamına da gelebilir. Tabi ki yapılması gereken ayrıntıların üzerinde durmak, ılımlı yaklaşımlar içinde etrafınızdaki diğer insanlarla bağlantı kurmak ve özellikle 18 Eylül-28 Eylül arası yeni bir uygulama ve karar almaktan kaçınmanızdır. Çünkü o tarihlerde iş evinizde geri harekette olacak Merkür gezegeni durdurucu ve yavaşlatıcı bir yansımadır.

Güneşin Başak burcu seyrinde gündelik iş hayatınız başta olmak üzere uğraştığınız, hizmet verdiğiniz her alanda belirli bir düzen içinde, sistemli ve pratik hareket etmeniz gayet önemli. İhtiyaçlarınızın temini için daha özverili çalışmanız gereken bu süreçte sağlığınıza dikkat etmenizde oldukça faydalıdır. Bu dönem kendi performansınızı ölçmeniz bakımından önemlidir. Fiziksel canlılığınız, verimli iş gücünüz üzerinde etkili olan bu enerji altında, tüm ayrıntıları, sorunları veya kendiniz adına gerekli olanları kısaca herşeyi daha iyi tespit etme olanağı bulursunuz. Usta konumundaki kişilerin bilgilerinden yararlanabileceğiniz gibi, işinizde ehil hale gelebilmek için belirli bir eğitim programından da geçebilirsiniz. Kısaca 22 Eylül tarihine kadar devam edecek bu seyir sizin için hüner elde etme, beceri kazanma, ustalaşma ve yaşamın zorunluluklarıyla başa çıkmak adına dirençli olma zamanlarıdır. Gelelim Merkür geri hareketinin yansımalarına.

İş evinizin yönetici gezegeni Merkürün 18 Eylül-28 Eylül tarihleri arasında iş evinizde devam edecek geri hareketi, halkla ilişkiler başta olmak üzere, arabuluculuk gerektiren meslekler, organize halinde yapılan işler, eşle bağlantılı bir ortaklık, yakın çevreniz(kardeş, komşu veya tanıdık) insanlarla olan ilişki ve işleriniz adına beklemede kalmanız, planlarınızı yeniden gözden geçirmeniz, onarım süreci olarak adlandırılan bu dönemi daha faydalı bir şekilde değerlendirmeniz açısından değerlidir. Eğer halihazırda devam eden ortaklık işleriniz varsa, sistemin daha iyi çalışması adına yeni sezonda neler yapılacağını, sizin ve karşınızdaki muhataplarınızın isteklerini ve beklentilerini ortaya koyarak çözüm yolları için görüşmelerde bulunabilirsiniz. Fakat bu görüşmeler illaki sonuca bağlamak adına değil, sadece ayrıntılar ve göze çarpanlar hakkında istişarede bulunmak adına yararlıdır. Bulduğunuz saptadığınız herşeyi 28 Eylül sonrası yürürlüğe koyabilirsiniz. İleride sorunlar oluşmaması için ciddi bir şekilde karşılıklı konuşulmalı, eşit hak ve özgürlükler çerçevesi içinde hareket etmeye özen göstermelisiniz.

Eğer yeni bir iş kurmayı, bir işe girmeyi düşünüyorsanız, yine aynı şekilde dikkatli incelemelerde bulunmak, fizibilite çalışmaları yapmak gayet faydalıdır. Benim önerim ise yeni bir iş için beklemede kalınması ve geri hareketin bitimi olan 28 Eylül tarihine kadar iyice düşünülmesidir. Sözleşmeli çalışanlar, geri hareket süresince daha dikkatli olmalı, gerginliklerden özellikle kaçınmalıdırlar. Bu süreçte sabırsız davranılmamalı, gecikmeler normal karşılanmalı ve geri hareketin bitiminde gelen haberlere göre bir yön tayininde bulunulmalıdır. Zaten yöneticiniz Mars gezegenin Yengeç burcunda ilerliyor oluşu da, sizin herhangi bir yönde karar almakta duygusal davranabileceğinizi göstermektedir.

Yani durumlar henüz tam anlamıyla aydınlanmadığı için bekliyor olabilirsiniz. Mars Ekim ortalarında Aslan burcunda seyrine başladığında, ki bu seyir neredeyse 2010 yılının ortalarına kadar devam edecektir. Sizin amaçlarınız adına kendinizi güçlü bir şekilde ifade edebilmeniz açısından gayet etkileyicidir. Onun için lütfen Eylül ayı içinde sakin olunuz. Akışa ayak uydurunuz.

Kaynak: Mynet