Arama


nobody34 - avatarı
nobody34
Ziyaretçi
2 Temmuz 2006       Mesaj #43
nobody34 - avatarı
Ziyaretçi
Erkekler kadınları neden aldatır" başlığı kadın dergilerinde sıkça atılır. Ama pek "Kadınlar neden erkekleri aldatır" başlığına cesaret edilmez.

oysa ki, aldatmak tek bir cinse özgü değil. Fiili aldatmanın yanı sıra beyinde aldatma da aynı şekilde cins ayrımı olmaksızın yaşanan bir başka gerçeklik. Bir araştırmaya göre eşlerin en az üçte biri beraberliklerinde başka bir kimseyi hayal ediyor. Aldatma erkek için "el kiri" olurken kadın için ise "damga" olması çok düşündürücü. Ama her şeyden öte aldatmak sağlıksız bir davranış. Aldatılan kadının durumunu kabul etmeye zorlanması ise geleneğin ürettiği bir başka boyun ilmiği.

İŞTE SİZEBİR ARAŞTIRMANIN SONUCU


1-BUNU SEN İSTEDİN SENDROMU
Kadın aldatılmıştır ve intikam hırsı ile yanıp tutuşmaktadır. Bu aldatma hikayeleri içinde en sık rastlanan ve en kabul gören gerekçedir.

Aldatılmış kadın, hele ki olaya gözleri ile şahit olmuşsa kafasında ilk günlerde sadece iki seçenek vardır. Boşanmak ya da aldatmak. Zamanla, belki biraz da toplum baskısıyla, her iki seçenekte kaybolur ve yerini kabullenme alır. Ama bazı kadınlar, yaşadıkları travmadan kurtulamazlar, dişe diş kana kan almadan rahatlayamayacaklarını düşünürler. Aldatılmanın kadın açısından, pek çok acı verici yanı vardır, bunlardan biri de aptal yerine konmaktır. Ve kendisi de aynı şeyi yaparak, kocasından intikam almak ister. Pek çoğu, intikam eyleminden sonra pişmanlık duyar.

Kadınların intikamında tuhaf olan, bunu gizli yapmalarıdır. Benim anlayamadığım da budur zaten. İntikam, karşı taraf senin yaptığını görür ve “vay be, faka bastık, intikamını aldı “dediği zaman zevk verir. Oysa, bizim örneğimizde kadın bunu gizli tutar ve sanırım sadece kocasını aptal yerine koymak ister.

Aldatılan ve intikam için kendi de aldatan kadınlar, çoğu zaman evliliklerini devam ettirirler. Kocaları onları aldatmaya devam etse de, kadının buna bir kez karşılık vermesi kendisine yeter.
Aldatma sebebi “intikam” olan kadınların eylemlerine buldukları gerekçe cümleleri aşağıdaki gibidir:
• Her akşam, "Çok işim var, geç gelebilirim" teranelerini dinlemekten bıkmıştım.
• Benim evimde, benim odamda, benim yatağımda bir başkasıyla yakaladım ve adam bana hala, "Hayatım inan, seni çok seviyorum" diyor.
• Bana acı çektirmekten zevk alıyordu, o da acı çeksin istedim.
• Görsün bakalım şimdi nasıl oluyormuş bu işler.

2-İNSANIN BAŞINA NE GELİRSE MERAKTAN GELİR SENDROMU


Küçük bir azınlık da olsa, toplum içinde varlıkları dolayısıyla, araştırma raporunda bahsi geçmesi icap eden bir grup da meraklı kadınlardır. Bunlar “gözüm açtım seni gördüm” derler ama eklerler, “dünya gözüyle bir tane daha göreyim.

Toplumumuzda, ilk kez kocası ile yatağa girmiş kadın sayısı hayli fazladır. İşte bu kadınların az bir kısmı, başka bir erkekle daha sevişmenin nasıl bir şey olacağını merak ederler. Hakikaten de amaçları sadece meraklarını gidermektir. Bunun için, belki özel bir çaba sarf etmezler ama gelen fırsatı da tepmezler. Bir zamanlar nerede hatırlamıyordum, bir aldatma yazısı okumuştum. Kadına sordular, kocanı neden aldatın diye, yanıtı çok yalındı: “Karşılaştırma yapma imkanım olsun istedim ve oldu” Aslında bu kadın için riskli bir durumdur, yaptığı tartıda kocası ağır basarsa amenna ama bariz bir dibe vuruş varsa, o zaman evlilik tehlikede demektir, hele ki çocuk yoksa.

Bu kadınlar genelde orta yaş grubuna mensuptur. Sanılanın aksine, kadınlarda da orta yaş sendromu mevcuttur. Kadın, hala eline yüzüne bakılır haldeyken, dünya gözüyle bir erkekle daha birlikte olmak ister. Böyle meraklı bir kadınla evli kocanın yapmaması gereken en önemli şey, karısını yatakta çok mutlu ettiğinden emin olmasıdır.

Aldatma sebebi “merak” olan kadınların eylemlerine buldukları gerekçe cümleleri aşağıdaki gibidir:
• Karşılaştırma yapabilme imkanım olsun istedim. Oldu...
• Fatma Hanım, kendi yaşadıklarını anlata anlata bitiremiyordu, ben de sahiden yatakta böyle şeyler oluyor muymuş merak ettim.
• Orgazm denen bir şey varmış, ne olduğunu merak ettim.

3-ONUN ARABASI VAR GÜZEL Mİ GÜZEL, ŞOFÖRÜ DE VAR ÖZEL Mİ ÖZEL SENDROMU


Şoförü ya da bahçıvanı ile yatan varlıklı kadınları Türk filmlerinden tanıyoruz. Amerikan filmlerinde de şoför ve bahçıvana bir de havuzu temizleyen çocuk eklenir. Genelde bütün bahçıvan, şoför ve havuz temizleyicisi şahıslar da sözbirliği etmişçesine, geniş omuzlu, yapılı ve iyi sevişken olurlar. Gerçek hayatta ise, varlıklı kadınlar hakikaten de kocalarını orta direğe göre daha çok aldatırlar. Kadınların bahsi geçen varlığın elde edilişi sırasında ihmal ediliyor olmaları ya da gene bahsi geçen varlığın harca harca bitmez miktarda oluşu ve bu durumun, yakışıklı, bekar ve fakat çulsuz gençleri kadına çekişi bu aldatma eyleminde etkin rol oynar.

Diyeceksiniz ki, kadının hiç mi kabahati yok, valla onu sizin ahlak anlayışınıza bırakıyorum. Kocası tarafından ihmal edilen ve elinde bitmek tükenmek bilmeyen para ve binlerce genç ve yakışıklı adamla bırakılmış bir kadın ne yapsın? Sorarım size, ne yapsın?

Aslında olaya o varlıklı kadın açısından bakarsanız, onun da durumu içler acısı. Aldatmak kadın için o kadar sıradan ve yaşamını alt üst edecek bir şey değilken, yapılan işin heyecanı da olmayacaktır.

Aldatma sebebi “ihmal+varlık” olan kadınların eylemlerine buldukları gerekçe cümleleri aşağıdaki gibidir:
• Kocam her Pazar olduğu gibi ofisteydi. Havuzda sırtıma yağ sürecek kimseler yoktu, ondan başka.

4-BENDEN HALA İŞ ÇIKAR SENDROMU


Kocalar ya da sevgililer, ilişkiler belli bir kıvama ve/veya boyuta geldiğinde, artık sevgililerine ya da karılarına ilk yıllardaki gibi davranmazlar. Kadınların ilk tepkisi şikayettir. “Sen eskiden bana şöyle yapardın, sen eskiden bana böyle yapardın” gibi. Bir süre sonra şikayetin de bir anlamı olmadığını fark ederler. Zira, erkeğin tavırlarında bir değişiklik olmamıştır. Bir süre sonra kadında yavaş yavaş kendine güven kaybı başlar.

Bu güven kaybı beraberinde, bir boş vermişlik getirir ve evli erkeklerin temel şikayeti olan, “Bu kadın tapuyu alıp, çocuğu da yaptıktan sonra kendini saldı” durumu ortaya çıkar. İlgisizlik ve ilgisizlik sonucu kendini salma kısırdöngüsünü kıracak olan gene kadındır.

Güzel giyindiği ve bakımlı olduğu bir gün kendisine atılan bir laf, ya da bir bakış, kadını harekete geçirir ve hâlâ erkekler tarafından beğenilen bir kadın olduğunu önce kendine ispatlamak ister.
Araştırmalar göstermektedir ki, kendisinden hâlâ iş çıktığını ispatlamaya çalışan kadınlar eşlerini genelde en yakınlarındaki erkeklerle aldatırlar. Çalışıyorsa iş arkadaşları ile, çalışmıyorsa da kocasının arkadaşları ile.

Aldatma sebebi “özgüven kazanmak” olan kadınların eylemlerine buldukları gerekçe cümleleri aşağıdaki gibidir:
• Ne yapsam, dönüp bakmıyordu, ben de dönüp bana bakanını buldum!
• Bana, göğüslerimin küçük olduğunu söylüyordu, değilmiş.
• Benimle hiç ilgilenmiyordu, ben de ilgileneni buldum.
• Kendime olan güvenimi yenilemek istedim, birden fazla erkek tarafından arzulanmak hiç de fena sayılmaz.
• Yıllar sona bana kur yapıldı, cevap vermeyip de ne yapacaktım.
Son düzenleyen perlina; 11 Temmuz 2016 11:37