Arama

cruel_91 - avatarı
cruel_91
Ziyaretçi
8 Eylül 2009       Mesaj #5
cruel_91 - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

ben yanlış tercih yaptığım için boşta kaldım düze mşi gideğim mesleğe mi karar veremiyorum lütfen yardım edin puanım 367

Diploma puanı ile öğrenci alımı yapan meslek liselerine ön kayıt yaptırsaydınız: meslek lisesine gitmeniz mümkün olabilirdi. Fakat ön kayıt işlemleri sonucunda kayıt yaptırmayan öğrencilerin oluşturduğu boşluktan yararlanıp meslek lisesine girebilirsiniz.
Meslek lisesi mi? Düz lise mi? Konusuna gelince şahsi görüşümdür : Meslek lisesini tercih etmeniz.
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

ya beyler ben bi meslek lisesi kazandım şahsen ben okuyup ünüversite bitircem ama bubnu össden biraz korktuğum için meslekte yapacam lütfen söyleyin ben meslekte çalışsamda kzanamazmıyım öss yi

Meslek liselerinin üniversite sınavını kazanamamaları gibi bir durum sözkonusu olmamakla beraber değişen sınav sisteminde meslek liseliler sadece YGS( Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı) ile 4 yıllık lisans programlarına yerleşebiliyorlar. ÖSS varken sınav 1. ve 2. bölümden oluşuyordu. YGS sınavında da 1. bölümde çıkan konular çıkacağı için meslek liselilerin Lise-1. sınıfta aldığı okul eğitimi sınavı kazanmaları için yeterlidir.