Arama

Cem Hakko - Tek Mesaj #13

M A D - avatarı
M A D
Ziyaretçi
16 Eylül 2009       Mesaj #13
M A D - avatarı
Ziyaretçi
Etkinlik tasarımlarıyla Türkiye için çalışıyorlar

Vakko Espace by Sky adlı iç dekorasyon ve tasarım firması, geçen yılki başarısını, 2009'da yapacağı organizasyonlarla bütünleyecek. Son olarak, İsviçre'nin Davos kentinde yapılan Dünya Ekonomik Forumu'ndaki 'Türk Gecesi'nin tüm dekorasyonunu yapan kurum, geçen yıl Katar'ın başkenti Doha'daki İslam Sanatları Müzesi'nin açılış gecesi dekorasyonuna imzasını attı. Konuyla ilgili açıklama yapan Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, 'trend'leri takip eden, genç ve dinamik bir ekiple titizlikle çalıştıklarını ve Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunduklarını kaydederek, ekibinin yaratıcı cesaretini şu örnekle pekiştirdi: "Ne zaman ki LED ekrandan masa yaptılar; işte o zaman bu ekip için yaratıcılığın sınırı olmadığını çok iyi anladım..." Vakko Espace, Sky Productions ekibinden aldıkları destek ile ihtiyaç duyulduğunda ışık sistemini kontrol edecek ışık tasarımcısı veya teknik ekip getirterek, teknolojideki tüm yenilikleri organizasyonlarına taşıyor.

'Sıkıntılı dönemlerde babamın iyimserliğini çok özlüyorum'


Yılın başında 32 bin metrekarelik fabrikayı faaliyete geçiren Vakko, Galleria'da tüm koleksiyonlarının bir arada bulunduğu 300 metrekarelik yeni bir mağaza açtı. Türkiye'deki ekonomik sıkıntıyı geçici olarak ifade eden Hakko, 'Bay Vitali' diye hitap ettiği Vakko'nun kurucusu babası Vitali Hakko ile ilgili olarak "Böyle zamanlarda en çok Vitali Hakko'nun iyimserliğini özlüyorum. Vitali Hakko hayatta olsaydı tekstil ve konfeksiyoncuların hepsini bir araya getirir kriz olmadığını onlara çok iyi anlatırdı, onlara ümit verirdi. İyimser davranırdı. Bay Vitali her zaman iyimser yanından bakmıştır olaylara. Ben de elimden geldiği kadar sektördeki arkadaşlarla konuşup, değerlendirmeler yapıyorum" diye konuştu.

İNDİRİME DÜZENLEME GELMELİ
Son dönemde hazırgiyim sektöründe yaşanan indirim furyasının rahatsız edici olduğunu vurgulayan Hakko, dünyadaki indirim regülasyonunun Türkiye'ye de gelmesi gerektiğini, herkesin kafasına göre indirim yapmasının yanlış olduğunu savundu. "Bütün Avrupa'da zamansız indirim yapıldığı taktirde 600 bin euro'ya varan cezalar var. Kiranın yüzde 3'ü ceza olarak ödeniyor. O yüzden de bütün firmalar 7 Ocak'tan itibaren indirim yapıyor. Geçen hafta hem Fransa hem de ABD'deydim insanlar tıklım tıklım mağazaları dolduruyor. Çünkü herkes indirimi bekliyordu" diyen Hakko, Vakko'nun sadece her ayın birinci günü indirime girdiğini onun dışında bu furyaya katılmadığını dile getirdi. AVM'lerde yaşanan kira sorununa da değinen Hakko, "Durgunluğun markalar için bir fırsat dünyası yaratmaması lazım. AVM kiraları konusunda geçici olmak şartıyla ciro düşüşü yaşayan firmalar indirim için konuşuyorlar. Ama mağazaların yanlış yatırımı da var. Buralar fırsat dünyası olmamalı" dedi. Hakko, indirim görüşmelerinin yapıldığını ancak ayrılmayı düşündükleri bir AVM olmadığını söyledi.
Son düzenleyen M A D; 16 Eylül 2009 08:55 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi