Arama

Cem Hakko - Tek Mesaj #16

M A D - avatarı
M A D
Ziyaretçi
16 Eylül 2009       Mesaj #16
M A D - avatarı
Ziyaretçi
1955 yılında İstanbul’da doğan Cem Hakko eğitimini Cenevre, Strasbourg, Paris ve İsviçre’de tamamlamıştır. Vakko’yu babası Vitali Hakko’dan teslim aldığı günden itibaren, holding bünyesine kattığı yeni marka ve girişim örnekleriyle önemli atılımların öncülüğünü yapan Hakko, halen Vakko Holding ve Power Group YönetimBaşkanlığı görevini yürütmektedir.

Başkanlığı görevini yürütmektedir.Vakko Holding’de moda kreasyonu, üretimi ve dağıtımında önemli kararlara imza atan Cem Hakko; Vakko, Vakkorama, V2K Designers ve W Collection olmak üzere dört büyük markanın da yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Cem Hakko, Vakko çatısı altında üstlendiği sorumlulukların yanı sıra Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Profesyonel Yöneticiler Derneği, Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği gibi yaklaşık 11 dernekte faal olarak görev almaktadır. Vakko bünyesinde sosyal sorumluluk projelerinin yürütülmesine önem veren Hakko’nun destek verdiği projeler arasında “Su Projesi”, “Alkollü Araç Kullanma, Taksi Kullan” gibi güncel projeler de yer alıyor.

İş yaşamının yanı sıra yaşam tarzı haline getirdiği sporla da profesyonel olarak ilgilenmekte olan Cem Hakko; kayak, yelken, rüzgar sörfü, ralli, karting ve Formula 3 sporları ile uğraşıyor. Hakko özellikle karting ve ralli sporlarında, gerek Türkiye’de gerekse yurtdışında çeşitli ödül ve şampiyonluklar kazanmıştır. Aynı zamanda Formula 1 Derneği’nin Kurucu Üyesi de olan Cem Hakko, Motor Sporları ve Organizasyonu Denetleme Kurulu Üyeliği de yapmıştır.

Doktora tezi olarak hazırladığı “Moda Olgusu” adlı çalışmasını kitap halinde yayınlayarak Vakko arşivine kazandırmıştır। Vakko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko; Katia, Pia ve Can adlarında 3 çocuk babasıdır.

AKUT GECESİNDE VAKKO ESPACE İMZASI…

AKUT’a destekte bulunmak üzere Conrad Otel’de, Nisan 2009’da düzenlenen ‘Sesimi Duyan Var mı?’ yardım gecesi iş ve sosyal yaşamın ünlü simalarını bir araya getirdi.
Dağ ve diğer doğa koşullarında, doğru ve etkin arama-kurtarma faaliyetleri düzenlemek amacıyla 1996 yılında kurulan ve Türkiye’de 18 bölge ekibiyle gönüllülük ilkesiyle faaliyet gösteren AKUT’a(Arama Kurtarma Derneği) destekte bulunmak üzere “Sesimi Duyan Var mı?” isimli bir yardım gecesi düzenlendi. AKUT çalışmalarının kısa bir film gösterisiyle sunulduğu gecede, dernek tarafından gerçekleştirilen 523 arama kurtarma çalışmasında 748 kişinin hayatının kurtarıldığı belirtildi.
Feyyaz Berker, Suzan Sabancı Dinçer, Ahmet Kocabıyık ve Çiğdem Simavi’nin himayelerinde gerçekleşen geceye konuklar 1.000 TL’lik bağış yaparak katıldı. Geceden elde edilen gelirle; AKUT’un arama ve kurtarma çalışmaları için ihtiyaç duyduğu araç-gereçler, ilk yardım malzemeleri, operasyona katılan AKUT üyelerinin sigorta paketi ve ekiplerin yakıt gelirleri karşılanacak.

Birlikten doğan kuvveti simgelemek üzere gecenin sonunda sahne alan perküsyon grubu Drum Cafe’ye tüm misafirler ve AKUT’un 18 bölge temsilcisi eşlik etti. Gecede tüm masa ve mekan süslemesi Vakko Espace tarafından gerçekleştirildi.

Vakko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, gecede bir araya geldikleri AKUT Başkanı Nasuh Mahruki’ye çalışmalarından dolayı şükran duyduklarını dile getirdi.

INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE GAZETESİ TARAFINDAN İSTANBUL’DA DÜZENLENEN LUXURY 06 KONFERANSI’NIN GALA GECESİ “CHIC&SLEEK”E TÜRKİYE’DE MODA VE LÜKSÜN SEMBOLÜ VAKKO İMZA ATTI...

The New York Times’a bağlı olarak yayınlanan ve 180 ülkede dağıtımı yapılan, dünyanın en yaygın okuyucu kitlesine sahip gazetesi International Herald Tribune (IHT) her yıl farklı bir şehirde, moda ve lüks tüketim temalarının mercek altına alındığı, “Luxury” adlı bir konferans düzenliyor. Moda anlamında dünyanın en prestijli konferansı olarak tanımlanan Luxury’nin bu yılki ev sahibi ise, son dönemlerde pek çok uluslararası projenin mekanı olmayı başaran İstanbul’du...
Her yıl olduğu gibi bu yıl da, IHT’un “Legion d'Honneur” ödüllü efsanevi moda editörü Suzy Menkes tarafından yürütülen konferans, gazetenin patronu Michael Golden ve Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’in açılış konuşmalarının ardından, Menkes’in Osmanlı etkileşimleri ve İstanbul’un görsel cazibesi üzerine yaptığı konuşma ile devam etti.Konferans konuşmacısı Zac Posen ise, Vakko macerasını anlattı.

Modaya tarafsız bakış açısı ve güçlü kalemi ile yön veren ünlü editör Suzy Menkes, Vakko’nun Nişantaşı’ndaki yeni mağazasını da gezdi. Menkes, Vakko’nun konsept mağazaları aracılığı ile yarattığı dünyadan çok etkilendiğini dile getirdi.

Konferans konuşmacısı Zac Posen ise konferansta Vakko macerasını anlattı.Kurulduğu günden beri Türkiye’de moda ve lüksün sembolü olan Vakko, geçtiğimiz sezon ünlü New Yorklu moda tasarımcısı Zac Posen ile gerçekleştirdiği işbirliği ile dünya basınında geniş çapta yer almış; Vakko’nun marka bilinirliğini uluslararası boyuta taşımıştı.

DB GrandClassicIstanbul13

vakko herald 1

Vakko tüm markalarını tek çatı altında topluyor

Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, konsept mağazalarını2.5 milyon dolarlık yatırımla Galleria’da toplayacağını söyledi

Vakkorama, V2K ve Vakko Chocalate konseptlerinin tümünü Galleria’da toplamayı hedefleyen Vakko, Autoban Mimarlık tarafından tasarlanan Vakkoroma-V2K mağazasını açtı. Mağazanın açılışını Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko ve Dati Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kalkavan yaptı.

Galleria’daki Vakko mağazasının Türkiye’de en fazla ciro yapan üç Vakko’dan biri olduğunu söyleyen Cem Hakko, “Sadece bu mağazamıza 500 bin dolar harcadık. Müşteriler tüm trendleri bulabilecekler. Özellikle gençlerin yeni adresi olacak” dedi.
60 milyon dolarlık yatırım

Yaşanan krizinin yatırımlarını durduracak kadar büyük olmadığını dile getiren Hakko, krize rağmen 60 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi.
Hakko şöyle konuştu: “20 gün evvel Başbakanımızın katılımıyla 30 bin metrekarelik Vakko Esenyurt fabrikamızı açtık. Bunun dışında Nakkaştepe’deki 12 bin metrekarelik holding binamızı yapımı sürüyor. Mağazalarımızı büyütmeye ve yeni konseptler açmaya devam ediyoruz. Bu dönem toplam 60 milyon dolarlık bir yatırım yaptık.

İyiye doğru gittiğimizi düşünmesek yatırım yapmazdık. 2009 yılı içerisinde yeni mağazalarla yüzde 10 büyüme bekliyoruz. Krizde büyümeye devam ediyoruz.”
Bu arada Vakko, Galleria’daki mağazanın metrekaresini, bugün açılışı gerçekleştirilen Vakkoroma-V2K’nın ardından Vakko ve Vakko Chocalate ile toplam 2.5 milyon dolarlık yatırımla iki katına çıkaracak.

Şubat ayından itibaren Ataköy Sheraton içinde Butik Vakko’nun da yer alacağı ve yeni yatırımlarla 30 yeni istihdam sağlayacak.

2009’da önemli bir sürpriz var!

2009 yılında ciroda yüzde 10 büyüme öngördüklerini ifade eden Cem Hakko, buna yeni mağazaların dahil olmadığını söyledi.

Yılın ilk yarısında mağazacılık açısından önemli sürprizleri olacağını dile getiren Hakko, 2009’da yoğunlaşacakları bölge konusunda “Müşterinin gittiği yer neresiyse, orada olacağız” dedi.

Yurtdışından ortaklık teklifleri aldıklarını belirten Hakko, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yurtdışında daha değişik bir büyüme var. Yurtdışında toptancı şeklinde büyüme yapıyoruz ve belli ürünlerle yapıyoruz. Yurtdışından ortaklık teklifleri geliyor. Ama dışarıda olduğu için ortaklarımızı çok iyi tanımamız la
zım.”
Son düzenleyen Jumong; 30 Ekim 2015 14:46 Sebep: aktif linkler