Arama


ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
19 Eylül 2009       Mesaj #2
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

iş mahkemesi dilekçe örneği


İş davası dilekçesi örneği:

Alıntı

… İŞ MAHKEMESİ SAYIN HAKİMLİĞİNE
DAVACI:

VEKİLİ:

DAVALI:

KONU: İş Kanunu gereğince emekliliğe hak kazanan müvekkilin kıdem tazminatı, fazla mesai ücreti, tatil ücretleri, izin ücretlerinin tahsili istemidir.

D.DEĞERİ: … TL.

AÇIKLAMALAR:


1. Müvekkil davalı işverene bağlı, aralıksız ve kesintisiz olarak aynı işyerinde … yılının … ayından itibaren fiili olarak çalışmış, bekçilik – bahçıvanlık ve site kapıcılığı şeklinde hizmet vermiştir.Ancak işveren tarafından ilk iki yıllık hizmeti boyunca sigortalanmamış, sanki çalışmamış gibi gösterilmiştir.

2. Davalı tarafından …/…/… tarihinden itibaren sigortalanan müvekkil , …/…/… tarihinde emekliye ayrılmıştır. Ancak davalının sigortalı göstermediği ilk iki yılı müvekkil, …/…/… tarihinde kendisinin ödediği … TL. lik askerlik borçlanması ile tamamlayarak emekliye ayrılmıştır.

3-Müvekkil emekli olduğu günden beri henüz hiçbir hakkını işverenden alamamıştır ve her seferinde bir başka bahane ile oyalanmıştır. Hal böyle olunca iş bu davayı açma mecburiyeti doğmuştur.

YASAL NEDENLER: İş Kanunu, Sosyal Sigortalar Kanunu, HUMK, ve sair mevzuat.

YASAL DELİLLER: Sigorta Hizmet Cetvelleri, SSK Aylık Gelir Bağlama Kararı Askerlik Borçlanması Belgesi, Bilirkişi İncelemesi ,Tanık Beyanları ve sair her türlü yasal deliller...

SONUÇ VE İSTEM: Fazlaya ilişkin haklarımız saklı kalmak kaydıyla,
1- … TL. lık Kıdem Tazminatı
2- … TL. lık Fazla mesai ücreti
3- … TL. lık Tatil ücreti
4- … TL. lık Yıllık İzin ücreti
olmak üzere toplam … TL. alacağın davalıdan tahsiline ayrıca kıdem tazminatına iş akdinin sona ermesinden itibaren bankalarca uygulanan en yüksek mevduat faiz oranı yürütülmesine, diğer alacaklar için yasal faizin yürütülmesine karar verilmesini, yargılama giderleri ile ücreti vekaletin karşı yan üzerinde bırakılmasını sayın Mahkemenizden müvekkil adına arz ve talep ederiz.. …./…./…

DAVACI VEKİLİ
Av.

Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!