meslek liselerine ek puan devam ediyor taslağa göre...
meslekler kendi açılarından bakınca bu bölümü okumak bana artı puan sağlamayacak mı diyor tamam o bölümü okudun onun devamındaki bölüme gitmek istersen sana ek puan demişler tamam
peki ama düzler açısından bakıldığında da onlar da bir alan seçiyorlar ve o alanın onlara hiçbir getirisi olmayacak.... bir düz liseli ben mühendislik okumak istiyorum dediğinde sasyısal seçse bile ona hiç bir ek puanı olmayacak bir meslek liseli ya da sözel vs. alanda okuyan biri yeterli puan yaptığında mühendisliği seçebilecek sayısal okumanın mühendisliğe bir faydası olmayacak yani sınavda çözmesi gereken soruları okulda görmüş olacak sadece bir başkası da o soruları çözdüğünde sayısalda okumanın ona hiçbir getirisi yok.. bence seçtiğin alanın sana bir getirisi olmalı tamam eskisi gibi alanın 0,8 alan dışı 0,3 olması çok büyük bir fark ama bir alan seçtiysen onun sana bir katkısı olmalıydı bece.... neyse ki okul puanı getirisinin oranı eskisi kadar yüksek değil
ayrıca bir de şöyle bir boyutu var meslek liseli mezun olduğunda bir altın bileziği olacak üni okumasa da çalışabilir elinde bir mesleği var fakat düz liseli mezun olduğunda üni okumazsa vasfsız eleman oluyor
bu yıl bir yere yerleşen kişi seneye sınava girdiğinde okuldan gelen puanın katsayısı yarı yarıya düşüyor fakat yeni sistemde okul puanının getirisi eskisi kadar önemli değil eskiden 0,800 dü şimdi 0,150 oldu puan kırılınca 0,075 olacak ama dediğim gibi 800den 150e düştü zaten artık çok büyük oranlı etkilemeyecek sınava girmek istiyorsanız girin derim