Arama


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
1 Ekim 2009       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Perikardit
Alıntı

Bu maddedeki yazılar yalnızca bilgi verme amaçlıdır. Yazılanlar, doktor uyarısı ya da uzman önerisi değildir.



Perikardit, kalbi kuşatan kese biçimindeki zarın iltihaplanmasıdır.
Kalbin, fiziksel travmaya uğramasından, virüs ve bakteri enfeksiyonlarından, kalp krizinden (miyokard infarktüsü), romatizma kökenli kalp iltihabından ve bilinmeyen birçok nedenden kaynaklanabilen perikarditin (kalp dış zarı iltihabı da denir) başlıca belirtileri arasında ağrı, anormal kalp sesleri ve elektrokardiyogramdaki (EEG) değişiklikler sayılabilir.

Tıbbi dilde Perikardit:
Perikardiyumun inflamasyonuna perikardit denir.Normalde perikardiyal sıvı miktarı 10-30 ml kadar olup, perikart yapraklarının da kalınlıkları birer milimetre civarındadır.
Perikardite neden olan durum veya etkene bağlı olarak inflamasyonun özellikleri ve klinik seyri değişiklikler gösterir. Bu nedenle klinik veya laboratuar (patolojik) özelliklerine göre perikarditler; akut veya kronik, effüzyonlu veya efüzyonsuz, fibrinöz veya serofibrinöz veya pürülan, konstriktif veya konstriktif olmayan gibi adlandırmalarla tanımlanırlar.
Perikarditlerin seyri sırasında özellikle subepikardiyal miyokardiyumda da inflamasyon olabilmektedir. Bu durum klinik ve laboratuar olarak önem kazanırsa miyoperikardit olarak adlandırılır.



Kaynak: Vikipedi, Kardiyo.net