Arama


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
4 Ekim 2009       Mesaj #7
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Saçlarınızın hızlı-yavaş, sağlıklı vb uzaması için çeşitli yöntemler vardır. Bu yöntemlerden size en uygununu çevrenize sorarak değil, bir uzmana sorarak öğrenebilirsiniz.
Ancak, genel sağlık durumunuzun, genetik faktörlerin, saçınıza uyguladığınız bilinçli ya da bilinçsiz bakımın, hangi sıklıkta yıkama-bakım-boya vb işlemlerin yapıldığının, kullandığınız ilaçların, yaşadığınız stresin ya da bağışıklık sisteminizin durumunun saçlarınızı da etkilediğini unutmayın.
Sağlığınızla ilgili herhangi bir sorununuz yoksa ve mevsim geçişleri döneminde değilseniz ama saçlarınız istediğiniz gibi değilse eğitimli uzmanlardan yardım alarak saç bakımınızı ya da bununla ilgili yapılabilecekleri öğrenin.
Saçınızın hızlı uzamasını isterken size uymayan bir yöntem kullanırsanız belki de vücudunuzda başka sorunlara yol açarsınız.
Bence, genetik faktörleri ve hayatın doğal gidişini unutmadan şunları yapın:
Saçınızı temiz tutun, uygun sabun ya da şampuan kullanın, aşırı kirli ortamlardan uzak durun, bilmediğiniz kimyasal maddelerle saç ya da vücut temizliği ve bakımı yapmayın, ilaç, hatta vitamini kendi kendinize kullanmayın, hastalıklarınızı zamanında tedavi ettirin. Bağışıklık sisteminizi düşürecek yaşam biçimi ya da faktörleri hayatınızdan uzaklaştırın. Temiz hava ve sağlıklı gıda alın.
Buna rağmen istediğiniz güzel saçlara kavuşamıyorsanız, olduğu kadarıyla saçlarınızı güzelleştirin ve en önemlisi kendinizi, dolayısıyla saçlarınızı sevin. Varsın saçınız istediğiniz uzunlukta olmasın, rengi arkadaşınız ya da beğendiğiniz sanatçı gibi olmasın, düz ya da dalgalı veya kıvırcık bütün saçlar güzeldir. Sağlıklı görünen saçlarınız kısa da olsa sizi mutlu edebilir. Saçlarınız var oldukça nasıl olsa uzayacaktır. Çeşitli hastalık ya da bu hastalıkların tedavisi nedeniyle saçlarını kaybeden çocuk-genç-yaşlı insanları hatırlayın.
Son düzenleyen perlina; 2 Aralık 2016 14:31