Alıntı
sekersey17 adlı kullanıcıdan alıntı arkadaşlar benim bi sorunum var.AVG virüs programım var 2 tane trojan virüsü buldu pc de hiç bir değişiklik yapamıyorum ne bişey kaydediyor ne de siliyor hiç bi işlem yapamıyorum bu virüsü nasıl temizleyebilirim çünkü avg programı bunu temizlemiyor yardımcı olursanız sevinirim ...
Öncelikle AVG nin bulduğu trojanların isimlerini yazsaydın daha iyi olurdu. ilk tavsiyem kullandığın virüs programını değiştir. kaspersky öneriyorum ben trial sürümünü
Kaspersky Lab: Antivirus Software, Computer Virus Protection, Antivirus, Anti Spyware, Spam Filter, Computer Security dan bulabilirsin. daha sonra spyboot programını kur bunuda internetten bulabilirsin free bir program virüs programını ve spyboot'u güncelle taramalarını güvenli mod'da yaptır. (güvenli mod'a bilgisayarın açılırken F8 tuşana basıp gelen ekrandan güvenli mod'u seçerek girebilirsin) ve başlangıç dosyalarını kontrol et (bunu başlat/çalıştır/msconfing yazıp başlangınç tabından yapabilirsin) sorunun büyük ihtimal düzelecektir. Son olarak bir registry temizleme programı ile registry hatalarını ve atıklarını temizlersen sistemin daha hızlı çalışacaktır. Registry temizleme programı olarak Registry Mechanic öneriyorum.
Not: Microsoft virüsleri temizledikten sonra Sistem Geri Yükleme modunu kapatmanızı öneriyor.
(Bilgisayarım sağ tuş özellikler Sistem Geri Yükleme tabından Bütün sürücülerdeki sistey geri yüklemeyi kapat clik'ni tıklayarak yapabilirsin)