Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Ekim 2009       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

tuz sadece tatlandırmak için mi kullanılır?

Başka amaçlarda da kullanılırMsn Happy
TuZuN fAyDaLaRı

*Balığı temizleyip tuzlayın hava almayacak şekilde naylon torba veya alüminyum kağıda sarıp buzdolabında saklayın,böylece taze kalsın,
*Baklagillerin sertleşmemesi için ocaktan indirmenize yakın tuzunu atın,
*Soğan kavururken renginin canlı olması için tuz serpin,
*Tuz fazla kaçarsa,tencere birkaç çiğ patates atın,
*Tavuğun iyice kızarması için pişmeden kısa bir süre önce tuzlu su sürerek fırına verin,
*Unlu tatlılara az tuz konursa lezzetli olur,
*Kızartmalarda sıçramaması için yağına tuz veya bayat ekmek kabuğu koyun,

*Muhallebinizin lezzetli olması için pişmesine yakın bir tutam tuz atın daha lezzetli olacaktır,
*Patlıcan pişirmeden önce tuzlu suda bekletin sonra soğuk sütten geçirip kurulayın,daha lezzetli olacaktır,kızartırken bira sirke katarsan yağ çekmez,
*Sebzeleri tuzlu suda yıkayın daha etkili ve çabuk temizler,
*Sütlaca pirinç ve şeker biraz kaynadıktan sonra bir çimdik tuz atın tadı çok güzel olur,