Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı tuz sadece tatlandırmak için mi kullanılır?
Başka amaçlarda da kullanılır
TuZuN fAyDaLaRı *Balığı temizleyip tuzlayın hava almayacak şekilde naylon torba veya alüminyum kağıda sarıp buzdolabında saklayın,böylece taze kalsın,
*Baklagillerin sertleşmemesi için ocaktan indirmenize yakın tuzunu atın,
*Soğan kavururken renginin canlı olması için tuz serpin,
*Tuz fazla kaçarsa,tencere birkaç çiğ patates atın,
*Tavuğun iyice kızarması için pişmeden kısa bir süre önce tuzlu su sürerek fırına verin,
*Unlu tatlılara az tuz konursa lezzetli olur,
*Kızartmalarda sıçramaması için yağına tuz veya bayat ekmek kabuğu koyun,
*Muhallebinizin lezzetli olması için pişmesine yakın bir tutam tuz atın daha lezzetli olacaktır,
*Patlıcan pişirmeden önce tuzlu suda bekletin sonra soğuk sütten geçirip kurulayın,daha lezzetli olacaktır,kızartırken bira sirke katarsan yağ çekmez,
*Sebzeleri tuzlu suda yıkayın daha etkili ve çabuk temizler,
*Sütlaca pirinç ve şeker biraz kaynadıktan sonra bir çimdik tuz atın tadı çok güzel olur,