Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
04:32, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Perşembe, 11 Aralık 2025 - 04:33
Arama
MaviKaranlık Forum
Medya Haber
-
Tek Mesaj #146
GusinapsE
Ziyaretçi
9 Temmuz 2006
Ziyaretçi
Fransa'da başörtüsüne onay
Fransız yargısı bu kez umut verdi. Fransız mahkemesi, başörtüsü taktığı gerekçesiyle devam ettiği eğitim kursu merkezinden atılan genç bir kadının yaptığı başvuruyu haklı buldu.
Paris yakınlarındaki Creteil kasabasındaki mahkeme, eğitim kursu merkezinin ''ayırımcılık'' yaptığına hükmetti. Paris yakınlarındaki Saint-Maurice banliyösünde faaliyet gösteren eğitim kursu merkezi, mahkeme kararı gereği, genç bayana masraflar da içinde olmak üzere toplam 11 bin 500 Avro tazminat ödeyecek.
Duruşmaya müdahil taraf olarak katılan Fransa İslam Karşıtlığıyla Mücadele Derneği (CCIF), eğitim merkezinin uyguladığı iç tüzüğün tamamıyla ayrımcılık içerdiğini bildirdi ve mahkeme kararını memnuniyetle karşıladığını vurguladı. Fransa'da 2004 yılında yürürlüğe giren yasa, orta dereceli devlet okullarında, dinsel simgelerle derslere girilmesine yasak getiriyor.
Şok iddia: PKK'yı koruyan MİT'çiler var...
İstanbul Beykoz'da 17 Ocak 2000 tarihinde Hizbullah terör örgütü lideri Hüseyin Velioğlu"nun öldürüldüğü, örgüt yöneticileri Edip Gümüş ile Cemal Tutar"ın da sağ yakalandığı operasyonda ele geçirilen tahrip edilmiş hard disklerde çarpıcı iddialar yeralıyor.
Yıllar sonra ABD'de deşifresi yapılan hard disklerde MİT'çi oldukları belirtilen bazı kişilerin bir yandan MİT"e bilgi verirken diğer yandan PKK"lıları korudukları, hatta sakladıkları öne sürülüyor.
Deşifre edilen hard disklerde örgütün "polise çalıştıkları" gerekçesiyle yakalayıp sorguladığı kişilerin verdiği bilgiler doğrultusunda MİT hesabına çalıştığı iddia edilen kişilerle ilgili bilgiler de yer alıyor. Bu bölümde MİT hesabına çalışan bazı kişilerin bir yandan MİT"e bilgi verirken diğer yandan PKK sempatizanlarını ve PKK"ya çalışan kişileri korudukları, hatta sakladıkları iddia ediliyor. Polise çalıştığı gerekçesiyle Hizbullah tarafından sorgulanan A.B. adlı kişi, polis ve MİT"le bağlantısı olan herkesin adını, eşkalini, ev ve işyeri adreslerini ayrıntısıyla veriyor.
A.B"nin sorgusunda, MİT ve polise çalışmalarına rağmen semtlerindeki PKK"lıları koruyanlar ve saklayanlarla ilgili iddialar şöyle:
B.Ç.: PKK'lı olup da MİT'çi olanı var. Kendisi iş olarak hayvan pazarına gidip dilencilik yapıyor. Bununla beraber çalıştım. Tarih 1995"in ikinci ayı falandı. Bu da şu anda MİT"çilik yapıyor ve takıldığı yer ise Saraykapı"dır. Bunun bir kardeşi Saraykapı"da cemaat tarafından vuruldu. O yüzden Müslümanları sevmiyor. Daha önce N. ile B"ye silah sıkan da odur. Hem devlet ile çalışıyor hem de PKK"yı seviyor.”
Muhtar H.Ö: Hz. Süleyman Camii çevresinde MİT"çidir. 35 yaşlarında 1.85 boyunda. Fikri, hem MİT'çidir hem PKK"lıdır. Yalnız Müslümanları, adi suçluları devlete bildiriyor, PKK"yı vermiyor, gerekirse saklıyor bile. Halk ile diyalogu çok iyidir.
K.R.: Ali Paşa çocuğudur. Yaş 28, kilo 80, boy 1.80. fikri devlet ile beraberdir ve PKK"yı seviyor. Hal Turistik Caddesi'nde işyeri vardır.
M.B.: Saraykapı"da esnaftır. Bu çocuk her kesim üzerinde çalışıyor olabilir. İster PKK, ister Hizbullah ve isterse de adi suçlar, hepsini verebilir. Bununla beraber Fırıncı A.B. üzerinde bir sefer çalıştık.
ABD"de çözülen Hizbullah arşivinde, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Sekreteri İbrahim Sarı"nın öldürülmeden önce yapılan sorgusunda verdiği iddia edilen bilgiler de yer alıyor. Sarı iddiaya göre bu sorguda Diyarbakır polisine düzenli bilgi verdiğini, bu gücünü kullanarak çok sayıda kişiyi muhbirliğe zorladığını belirtiyor. Sarı sorguda, Dicle Üniversitesi yönetim kadrosunda yer alan, aralarında bölüm başkanlığı yapanların da bulunduğu 5 profesörün Mason olduğunu, 5 profesörün MİT"e çalıştığını, 7 profesörün ise JİTEM"e bilgi aktardığını belirtiyor.
MİT Şube Müdürü intihar etti
Adana'da, Milli İstihbarat Teşkilatı'nda (MİT) Şube Müdürü olarak görev yaptığı öğrenilen Ufuk Acar dün gece bilinmeyen bir nedenle kendisini şakağından vurarak intihar etti.
Alınan bilgiye göre, olay, saat 02.30 sıralarında Kurtuluş Mahallesi 12 Sokak Pınar Apartmanı 7. kat 32 numarada meydana geldi. Adana'da MİT Şube Müdürü olarak görev yaptığı öğrenilen Ufuk Acar (49), gece geç saatlerde henüz bilinmeyen bir nedenle silahını kafasına dayayarak ateşledi. Ağır yaralanan Acar, ambulansla Adana Numune Hastanesi'ne kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.
Acar'ın cesedi hastane morguna konulurken, olayın gerçekleştiği bina çevresinde ve hastanede kameraların çekim yapmasına izin verilmedi.
Adana Emniyet Müdürü Mehmet Cebe'nin de, olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldığı kaydedildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Kapat
Saat: 04:33
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.