Arama


volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
12 Ekim 2009       Mesaj #6
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Sözleşmeli subay/astsubay olabilmek için gereken sağlık koşulları; 4678 sayılı ''Türk Silahlı Kuvvetlerinde İstihdam Edilecek Sözleşmeli Subay ve Astsubaylar Hakkında Kanun '' ve ''Kanunun Uygulanmasına ilişkin Yönetmelik'' ile TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilmektedir.Buna göre; sözleşmeli subay/astsubay adaylarında istihdam edilecekleri sınıflarda görev yapan muvazzaf subay/astsubayların sağlık yetenekleri aranır.
Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ve her vatandaşın serbestçe erişebileceği bu kanun ve yönetmelik metinlerinde belirlenen esaslar dahilinde, Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı kendi kuvvet ihtiyaçlarına uygun olarak değişik periyotlarda personel teminine gitmektedirler. Belirtilen statülerde personel teminine gitmeleri halinde, bu durumu basın yoluyla kamuoyuna duyurmaktadırlar. Bahse konu ilanlarda hangi nitelikleri haiz kişiler arasından hangi usul ve şartlarla personel alımı yapacaklarına ayrıntılı olarak yer vermektedirler.
Söz konusu Personel Alım İlanları, http://www.tsk.mil.tr internet adresinde bulunan Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı linkleri ile ulusal basın-yayın organlarında yayınlanan ilanlardan takip edilebilmektedir.
Son düzenleyen Safi; 26 Haziran 2016 05:47