Arama

Kedinin Gözüyle - Tek Mesaj #26

kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
15 Ekim 2009       Mesaj #26
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
Reklamlar bitti.. Şimdi Haberler...

Eskiden böyle anons edilirdi haber saati.. Şimdi...

Şimdi haberler reklam olmaya başladı. Hatta reklam olmanın dışında savcı onun dışında hakim ve daha da ileri götirim mahkeme oldular.. Ekranın altında akan flash.. flash.. diye kırmızı bandın içinde "Az sonra" ile müşteriyi (pardon izleyiciyi) kaçırmama adına.

Nerede haber? adı sadece hepsi magazinsel olgularla süslü güncel reyting temalı bir sürü tekrar eden adına haber diye insanlara sunulan tekrar tekrar ekranlara akıtılan görüntüler. Suda batıp çıkan insan peşinden kontenyırda mahsur yada çatıda kalmış insan görüntüleri...
Bunları kısa zaman önce yaşadık gördük. İyide bu haber.. Evet haber bu; ama tekrar tekrar sunulan görüntüler tekrarladıkca haberden çıkıp magazine dalıyor. Bunlar yetmiyormuş gibi yorumcular! başlıyorlar atıp tutmaya... Hele ki olay mahalindeki spikerler olayı anlamaya çalışmadan tamamen reyting unsuru olacak kelimelerle gündeme oturma adına başlıyorlar. "Bakınız yağmala yapılıyor.. bakınız kamera görüntülerimize takıldı.. vb.".

Sele kapılmış koliler savrulmuş yollarda dağılmış.. Bakın bunu gerçekte kazanç üzerine yapan elbette çıkmıştır bir kaç kişi ama onlar kameranın gözü önünde olmazlar.. Benim vatandaşım sulara akıp giden parçalanmış 2 fincan bir tuzluk bulmuş adına haber programında hemen klişe "Yağmalama". Bayılıyoruz ya insanımızı aşalamaya bunlar reyting veriyorya devam.. devam aynı görüntüler. Peşinden başlıyor adı Haber olan programda spiker savcılığa peşinden Hakim oluyor kararlar veriyor.

Senin görevin haber vermek salt yorumsuz. Sen yorum katarsan haber haber olmaktan çıkar yönlendirmeye girer. Tüm medyayı bilhassa görsel medyanın hepsini katamıyorum çünki hepsini seyredecek vaktim ve zamanım yok. Ancak seyrettiğim adı büyük kanallar hep bu çizgide. Kimse çıkıp demiyor ki senin işin haber vermek adından anlaşıldığı üzere ama nerde.

Bir münferit olay oluyor aslında yoz toplumun artık saklanamadığı kendini ifşa ettiğine açık delil sayılıcak. Bu ülkede sudan sebeple çok insan ölüyor yada öldürülüyor. Bir çocuk! bir olaya karışıyor ölümler kaçmalar vsvs... bakıyorsunuz haber saatinde tüm haber programları bu adamla dolu. Bu günlerce haftalarca aylarca sürüyor. Başlıyorlar arşivlerden alıntılar "flash" adıyla yorumlar mizansenler biri çocuk diyor ben seyrediyorum eşşek kadar adam her neyse basın öyle dedimi çocuktur onlardan iyi bilemem tabii.

Yozlaş yozlaş nereye kadar.

Nostalji Hatırlatma: Son haber Güne Bakış TRT de yayımlanırdı. Ailecek onu seyretmeden yatmazdı büyüklerim. Benim gibi saçlarını dokmüş spiker o tatlı dilli türkçesiyle salt haber sunardı.. Bir zamanlar..

İlginçtir ki görsel medya kamu görevi kanımca asli görevi olması gereksede maddiyata açık hatta maddiyat yönü ağır programlara ağırlık vermekte. Tüm prensip geçinmek için kazanmalıyım. Elbette. Ancak yiğidi öldürmeden önce adı hakkı olan abisini unutma.

Programın adı haber ise salt haberi ver, diğerlerinide yakıştığı isimler altında sun magazinmi dersin yorum programımı adı ne ise....

Yoksa "kap şurdan 2 açık çay , çekirdekleride unutma haber saati geldi.." demeye başlıcaz.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.