Arama

Cem Hakko - Tek Mesaj #24

M A D - avatarı
M A D
Ziyaretçi
21 Ekim 2009       Mesaj #24
M A D - avatarı
Ziyaretçi
fft17 mf404185
Cem Hakko
Milliyet gazetesi:
Cem Hakko, “Nakkaştepe’ye sanat eseri bir tasarım merkezi kurduk, sıradışı oldu” dedi
Vakko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, Nişantaşı’nda bir moda vadisi yaratacaklarını söyledi. “Lüksü yukarda tutuyoruz. Vakko’yu ileriye taşıyacağız. Hayalim Paris’te bir couture defile yapmak” diyen Hakko, “Nişantaşı modanın kalbi. Eski V2K designers mağazasının yerine Vakkorama geliyor, eski Vakko erkek mağazamıza ise V2K designers geliyor. 3 adım içinde bambaşka bir dünya sunuyoruz. Adeta bir moda vadisi yaratıyoruz” dedi.
Yönetim Kurulu Üyesi Jeff Hakko ve Genel Koordinatör Bülent Turan ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Cem Hakko krize rağmen 70 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını söyledi.
‘Sanat duvarını taşıdık’Esenyurt üretim merkezini açtıklarını, Nakkaştepe’de de bir tasarım merkezi kurduklarını anlatan Hakko, şöyle dedi:
“Moda Merkezi’ni aralıkta açıyoruz. Sıradışı bir yapı oldu. Mimari ve mühendislik açısından ciddi sanat eseri oldu. Camları taşıyıcı. İçinde 15 bin kitaplık Vitali Hakko Sanat Kütüphanesi olacak. Vakko ailesine ait yaklaşık 900 sanat eseri bu müzede sergilenecek. Merter’deki fabrikanın duvarlarındaki Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Jale Yılmabaşar’ın eserlerinin bulunduğu 8 duvarı da Nakkaştepe’ye taşıdık.”
Ankara’da Arjantin Caddesi’nde mağaza açacaklarını anlatan Hakko, “Bu yıl Vakko’nun düğün konseptinde bir değişikliğe gideceğiz. Vakko Wedding’de gelin ve damadın yanı sıra, ailelerin de düğünde giymek için ihtiyaç duyacakları şık ve abiye kıyafetler bulunabilecek. Gown and Tuxedo konseptiyle bir mağaza açıyoruz. Ailelerin de düğünler, özel günlerde giymek için ihtiyaç duyacakları şık ve abiye kıyafetler olacak” dedi.
Son haber: Erbil’e Vakko
Vakko’nun 95 mağazası var. 12 butik Vakko açtı. Birkaç ülkede mağazaları var. Jeff Hakko, “Son haber: Erbil’e Vakko gidiyor. Orada da bir franchise mağazamız olacak” dedi. Şirketin genel koordinatörü Bülen Turan’ın verdiği bilgiye göre Vakko geçen yıl 197 milyon lira ciro yapan şirketin bu yılki beklentisi 200 milyon lira.

Özel müşteriye pişti uyarısıVakko mağazalarından binlerce lira ödeyerek özel kıyafet alanlara nerede ne zaman giyeceklerini sorduklarını anlatan Cem Hakko, “Özel kıyafet almış. Bir başkasıyla pişti olmaması için dikkat ediyoruz. Yılda 300 bin liralık alışveriş yapan müşterimiz vardır” dedi.
Son 5-6 yıldır daha genç bir müşteri kitleleri olduğunu, eskiden olduğu gibi ‘müşteryle yaşlanmak’tan vazgeçtiklerini belirten Hakko, “Bize küsenler de oldu. Büyük beden hanımlar için large vardı, vazgeçtik” diye konuştu.

Varlık vergisi fikri korkutuyor
Geçtiğimiz günlerde, Başbakan Erdoğan’ın Yıldız Üniversitesi öğrencileriyle konuşurken, “Yahudiler, oturdukları yerden para kazanıyor, ev almıyor, parayı işte kullanıyorlar” dediği hatırlatılan Hakko, bu konuda şunları söyledi: “Başbakan neye istinaden söyledi bilmiyorum. Ama biz yatırım yapıyoruz. Alarko gibi tanıdığım şirketler de yatırım yapıyor. Varlık vergisini hatırlayan bazı kişiler başlarına gelmiş olaylardan korkarak bankalara geçmiş olabilir.”

http://www.milliyet.com.tr/Ekonomi/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=3&ArticleID=1152779&Date=21.10.2009&b=Nisantasinda moda vadisi yaratiyoruz