Arama


fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
21 Ekim 2009       Mesaj #2
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
Psikoloji Bölümü Üniversitelerin Edebiyat Fakültelerine bağlıdır. Lisans süresi 4 yıl olup dersler ağırlıklı olarak psikoloji bilimi ve buna bağlı alt alanlardan oluşmaktadır. Bölüm mezunları psikolog unvanı alır. Mezunların, istihdam alanları konusunda önceliği daha çok özel ofislerdir. Bununla beraber hastaneler, adliye sarayları, eğitim kurumları psikoloji bölümü mezunlarının çok rahat istihdam alanı sağlayabileceği kurumlardır.

Psikoloji mezunlarına Psikolog, Adli Psikolog ünvanları verilmektedir. PDR mezunları görüşmelerinde “Bireysel yada grupla psikolojik danışma” yöntemi uygularken, Psikologlar daha çok “psikoterapi” yöntemini uygular. Ancak lisans mezunu psikologların psikoterapi yöntemini uygulayıp uygulayamayacakları konusu tartışılan bir konudur. Bu konu hakkında kabul gören yaygın yaklaşım ise şudur:

“Lisans eğitiminden sonra uygulamalı psikoloji bilimleri, klinik psikoloji, aile terapisi vb… alanlarda yüksek lisans yapma zorunluluğu. Bu yasal bir zorunluluk olmaktan ziyade mesleki yeterlilik ve etikle ilgili bir zorunluluktur. Bazı çevrelere göre Psikoterapi uygulamaları için yüksek lisansın bile yeterli olmadığı yüksek lisans sonrası mutlaka süpervizyon eğitiminin alınması gerektiği mesleki etik bir zorunluluk olarak görülür. Süpervizyon eğitiminde kişi alanında uzman bir psikoterapistle belirli bir süre meslekte uygulamaya dönük spesifik eğitimler alır. Onun gözetiminde vaka analizleri, kullanılacak yöntemlerin seçilmesi konularında özel bazı eğitimler alır.”
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 14 Ağustos 2018 18:27