Arama

Cem Hakko - Tek Mesaj #29

M A D - avatarı
M A D
Ziyaretçi
22 Ekim 2009       Mesaj #29
M A D - avatarı
Ziyaretçi
Oturduğumuz yerde para basmıyoruz, iki yılda 70 milyon $ yatırım yaptık

Cem Hakko, Başbakan Erdoğan'ın 'Yahudi ve Museviler oturdukları yerden para basıyorlar' sözüne atıfta bulunarak, 'Cemaat yatırım yapmaz' tespiti doğru değil, duyunca biraz şaşırdım. 'Acaba biz yanlış mı yaptık' dedim. 2007'den itibaren yoğun bir yatırım programımız var. 2 yılda 70 milyon dolarlık yatırım yapmış olacağız' dedi
Vakko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, Vakko'nun son iki yıllık yatırım programının değerlendirildiği toplantıda Başbakan Erdoğan'ın 'Yahudi ve Museviler oturdukları yerden para basıyorlar. İstanbul'daki Yahudi vatandaşları şöyle bir inceleyin. Belediye başkanılığım dönemimde inceledim. Çoğu mülk sahibi olmazlar. En iyi yerlerde kiracı olurlar' tespitine atıfta bulunarak, 'Cemaat yatırım yapmaz' tespiti doğru değil, duyunca biraz şaşırdım. Acaba biz yanlış mı yaptık dedim. 2007'den itibaren yoğun bir yatırım planınımız var. 2 yılda 70 milyon dolarlık yatırım yapmış olacağız' dedi. Hakko şöyle devam etti: 'Eğer öyle bir durum var ise de geçmiş zamanlardan akıllarda kalmış varlık vergisi gibi vergilerin korkusundan kaynaklanıyordur. Büyüklerimiz o dönemlerde o parayı bulup, işine devam etmek için çok zorluklar çekmiş.' Babası Vitali Hakko'nun kendisine nasihatlerini de anlatan Cem Hakko, 'Bizim Türk vatandaşı olarak, bu ülkeye inancımız sonsuz. Babam, 'Sen bu ülkede doğdun, burada büyüdün, askerliğini burada yaptın, burada ilerleyeceksin' derdi. Biz böyle büyüdük. Yatırımlarımızı da burada yapıyoruz. Aksini düşünemezdik' diye devam etti.
Ciro geçen yılı aşacak
Geçen yıl krizin başladığı sırada 30 milyon dolarlık yatırımla, 30 bin metrekarelik Vakko Üretim Merkezi'ni hizmete açtıklarını hatırlatan Cem Hakko, 'Geçen yıl Sayın Vitali Hakko'yu da andığımız bir törenle, Esenyurt tesisimizi hizmete açtık. O törende söz verdiğimiz gibi, yatırıma hiç ara vermedik. Aralık ayında Nakkaştepe'de Vakko Moda Merkezi'mizi açarak, Türkiye'de yine bir ilke imza atacağız. İstanbul Nişantaşı'nda ve Ankara Arjantin Caddesi'nde yeni mağazalarımızı açıyoruz. Markalarımıza sürekli yatırım yapıyoruz' şeklinde konuştu. Hakko, bu yıl cirolarının geçen yılın üzerine çıkacağını da ifade ededek, 'Geçen yıl 195-197 milyon TL gibi bir rakam açıklamıştık. Bu yılki hedefimiz 200 milyon TL' dedi.
900 sanat eseri sergilenecek
12 bin metrekarelik Vakko Moda Merkezi'nde 2010'da bir de Vitali Hakko Sanat Kütüphanesi açacaklarını söyleyen Hakko, merkezdeki Vakko Müzesi'nde aileye ait 900 sanat eserinin sergileneceğini söyledi.
Nişantaşı'na moda vadisi
Cem Hakko, Nişantaşı'nda eski V2K mağazasının yerine Vakkorama, eski Vakko Erkek mağazasına ise V2K açılacağını, Nişantaşı'nda adeta bir moda vadisi yaratacaklarını belirtti.
Vakko'dan 'Kadınlar pişti olmasın' uygulaması
Hakko, müşterilerinin davetlerde, aynı kıyafetle karşılaşmaması için Vakko'nun uyguladığı sistemi şöyle anlattı: 'Hiçbir kadın gideceği davette, aynı kıyafeti giyen birini görmek istemez. Bunun için bin liranın üzerindeki alışverişlerde, bu kıyafeti hangi davette giyeceksiniz' diye sorup, mağazalarımıza kim, nerede, ne giyecek bildiriyoruz.'
Irak-Erbil'de Vakko açılacak
Erbil'de bir Türk vatandaşın 2010 başında açacağı AVM'nin içinde franchise yöntemiyle bir Vakko mağazası açılacağını ifade eden Hakko, Kazakistan ve Özbekistan'dan da teklif aldıklarını söyledi.

Erkek alışverişi kesti kadınlar devam ediyor
Vakko Holding Başkanı Cem Hakko, herkes ekonomik kriz söylemleriyle paniklerken Vakko'nun son iki yılda toplam 70 milyon dolarlık yatırıma ulaştığını belirtti

İKİ YILDA 70 MİLYON DOLAR
Vakko Holding Başkanı Cem Hakko, krizin etkili olduğu son iki yıldır yatırıma devam ettiklerini söyledi. Geçen yıl 30 milyon dolarlık yatırımla üretim tesisini İstanbul Merter’den Esenyurt’a taşıdıklarını belirten Hakko, “Herkes krizde paniklerken biz yatırım yaptık. İstanbul Nişantaşı ve Ankara’daki yeni mağazalarımıza, İstanbul Nakkaştepe’deki moda merkezimize ve markalarımıza yaptığımız yatırımlar 70 milyon dolara ulaştı” diye konuştu.
İÇ PAZARA ODAKLANDIK
Hakko 2008’i 200 milyon liralık ciroyla kapattıklarını söyledi. Bu yıl bu rakamın üzerine çıkmayı hedeflediklerini kaydeden Hakko, “Esenyurt’ta 30 bin metrekarelik alanda üretim yapıyoruz. 100 kişilik tasarım ekibiyle her sezon 600 deseni hayata geçiriyoruz. Kıbrıs, Almanya, Azerbaycan’da mağazalarımız var. İran’dan talep geliyor. Irak’ın Erbil kentindeki bir alışveriş merkezinde de 2010’da mağaza açacağız. Ama biz Türkiye’ye odaklandık” dedi.
KARAMSARLIK KALKAR
Krizden erkeklerin etkilendiğini dile getiren Hakko şöyle konuştu: “Her yerde kriz konuşulması onları etkiledi. Erkekler mecbur olmadığı sürece alışveriş yapmıyor. Kadınlar alışverişe devam ediyor. Kasımdan itibaren kriz karamsarlığı kalkar. ‘Tek büyük indirim, sezon sonu indirimi’ diye kararlılık gösterdik. Sayısı ve süresi belli olmayan indirimlerle tüketicinin güveni yok ediliyor. İndirim kavramını ucuzlatmamakta kararlıyız.”
Son düzenleyen M A D; 22 Ekim 2009 11:18 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi